Tort de sarlota cu fructe

de butoiaurora76 in Torturi, 29 Mai 2012 | 4850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete gelatina
  • 2 esente vanilie
  • cacao
  • 2 cutii compot ananas
  • capsuni, banane, ciocolata amaruie pt decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota cu fructe:

Galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana de lapte cu gelatina si se pune pe foc pe bain marie, se toarna restul de lapte in fir subtire amestecand incontinuu. Compozitia se tine pe foc pana se ingroasa, avandu-se grija sa nu fiarba, in tot acest timp amestecandu-se.


Albusurile se bat bezea cu zaharul ramas si apoi in compozitia de galbenusuri se adauga albusurile amestecandu-se de jos in sus. Compozitia obtinuta se imparte in doua jumatati, intr-una se pune o esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao plus o esenta vanilie. Se toarna in forma de copt suprapunandu-se sarlota alba peste cea de cacao sau invers dupa plac. Se amesteca cu bucatelele de ananas din compot lasate la scurs.


Deasupra se orneaza cu capsuni, banane si ciocolata amaruie rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

iri_iri 1

30.05.2012, 00:02

bun

butoiaurora76 1

30.05.2012, 01:15

Multumesc dragutelor!

Bya Ralu 1

11.06.2012, 11:21

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort in patratele