Tort de sarlota cu fructe

de butoiaurora76 in Torturi, 29 Mai 2012 | 7642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete gelatina
  • 2 esente vanilie
  • cacao
  • 2 cutii compot ananas
  • capsuni, banane, ciocolata amaruie pt decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota cu fructe:

Galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana de lapte cu gelatina si se pune pe foc pe bain marie, se toarna restul de lapte in fir subtire amestecand incontinuu. Compozitia se tine pe foc pana se ingroasa, avandu-se grija sa nu fiarba, in tot acest timp amestecandu-se.

Albusurile se bat bezea cu zaharul ramas si apoi in compozitia de galbenusuri se adauga albusurile amestecandu-se de jos in sus. Compozitia obtinuta se imparte in doua jumatati, intr-una se pune o esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao plus o esenta vanilie. Se toarna in forma de copt suprapunandu-se sarlota alba peste cea de cacao sau invers dupa plac. Se amesteca cu bucatelele de ananas din compot lasate la scurs.

Deasupra se orneaza cu capsuni, banane si ciocolata amaruie rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de rulade si piersici