Tort de iarna

de violette in Torturi, 12 Feb 2010 | 3091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  •  cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  •  intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  •  faina - 2 linguri
  •  un galbenus de ou
  • esenta de portocale;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna:

Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;

Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;


Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie.


Se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

violette 1

13.02.2010, 13:24

Din pacate nu mai am, a fos cadou de o zi de nastere dar data viitoare sigur o sa te invit la o feliuta de tort "virtuala"

tzimbi 1

19.02.2010, 10:43

Foarte bine arata!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino