Tort cu mere si zahar caramelizat

de Mama_Lizica in Torturi, 31 Dec 2009 | 8346 vizualizari

 

E o reteta light, se prepara usor, e delicioasa si racoritoare. A, si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 9 linguri zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g frisca
  • 2 linguri ulei
  • 4 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si zahar caramelizat:

6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se pun peste zaharul caramelizat si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit. Cat stau ele acolo, faci blatul, care e clasicul blat de tort (pandispan): separi albusurile de galbenusuri, bati spuma albusurile cu 3 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, la final, faina, presarata in ploaie. Scoti merele, le lasi 5 minute, sa mai iasa aburul, apoi torni aluatul peste ele si dai la cuptor 10-15 minute, pana trece testul scobitorii (infigi o scobitoare in centru si, daca nu mai ramane aluat pe ea cand o scoti, e gata). Cand e gata, scoti si lasi 10 minute. Dupa aceea, rastorni blatul pe un platou (merele vor fi in sus), nivelezi, daca e nevoie, merele si lasi sa se raceasca de tot. Il imbraci in frisca si presari ciocolata rasa pe deasupra.

TIPS-URI

1

Daca faci intr-o forma de tort mai mare, ai grija la cantitati: blatul nu trebuie sa fie foarte umflat, deoarece va da impresia ca e mult aluat in comparatie cu merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Teo 1

01.01.2010, 19:04

cat sunt astazi de satula ,tot as manca o ''portioara''.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pandișpan cu nucă, glazurat cu ciocolată

de RODIMUR 7

ieri la 21:10

Prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

ieri la 21:06

Prăjitură Anton

de Ancutsa 6

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie