Tort cu crema dubla de ciocolata

de Miha in Torturi, 3 Aug 2010 | 11806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie+50 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata lapte+ 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.


Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.


Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.


Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.


Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema dubla de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

sandytza 1

01.09.2010, 11:14

mmmm ce bine arata tortul asta Miha . Vreau si eu o felie.

Miha 1

02.09.2010, 00:34

Multumiri tuturor, cu intarziere! Va imbratisez cu drag pe toate.

epurasha2bb 1

02.09.2010, 02:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina