Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

de diaconta in Torturi, 29 Noi 2015 | 2294 vizualizari

 

Am să vă spun doar că este un tort făcut cu multă dragoste pentru mama mea.Fiecare aniversare a mamei este un prilej de bucurie pentru noi,nu degeaba se spune că mama este fiinţa care poate ţine locul oricui dar al cărei loc nu-l poate lua nimeni.
Aş fi vrut un tort mai frumos dar se pare că nu am fost prea inspirata,dar a fost foarte gustos,foi de bezea glazurate cu ciocolata,cremă de portocale  şi mascarpone aromată cu vanilie,mousse de zmeură,glazură de ciocolată albă.Noua ne-a plăcut foarte mult.
 
„La mulţi ani mama mea!”

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 8 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • 10 linguri nuca prajita si macinata
  • 4 linguri amidon
  • Un praf de sare

Ingrediente crema portocale:

  • 120 ml suc de portocale
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 oua întregi
  • 120 g zahar
  • Coaja de portocala
  • O pastaie de vanilie
  • 100 g unt moale
  • 500 g mascarpone

Ingrediente mousse de zmeura:

  • 450 g zmeura congelata
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 3 foi gelatina

Ingrediente glazura de ciocolata alba:

  • 250 g ciocolata alba
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 4 foi gelatina
  • O picatura colorant rosu pentru inimioarele decor
  • Am mai folosit pentru glazurat foile 100g ciocolata amaruie si 60 g ciocolata alba

Pentru decor am folosit :

  • 300 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie + 50 g unt
  • Betisoare din ciocolata cu crema de capsuni
  • Bilute argintii si inimioare din martipan
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură:

Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata.


Am mixat 4 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat cele 6 linguri de zahar. Vom obtine o spuma lucioasa si foarte ferma.


Am adaugat 1 lingura rom si apoi 2 linguri de amidon si 5 linguri nuca prajita si macinata.


Când am adaugat amidonul si nuca, am amestecat usor cu o paleta.


Foile le-am copt pe baza tavii detasabile cu diametrul de 28 cm,pe care am pus hârtie de copt.


Am împartit bezeaua în doua, jumatate am pus-o pe baza tavii pregatite iar cealalta am pus-o la frigider.


Am copt foaia 30 de minute la 170 de grade.


Am scos-o si am pus-o cu tot cu hârtie pe un platou.


Când s-a racorit am desfacut hârtia de pe foaie ,dar am lasat-o sub ea.


Am pus cea de-a doua foaie la cuptor.


Am procedat la fel cu ingredientele ramase si am mai copt doua foi.


Am topit pe baie de aburi ciocolata alba si cea amaruie.


Pe una dintre foi am pus ciocolata alba iar pe alte doua am pus ciocolata amaruie.



Pentru crema de portocale,am pregatit un curd de portocale,pe care l-am amestecat cu mascarpone.


Am stors sucul de portocala.


Am mixat ouale si galbenusurile cu zahar,apoi am adaugat sucul de portocala si semintele din pastaia de vanilie.


Am pus totul pe baie de aburi si am amestecat cu un tel pâna s-a îngrosat (cam 10-15 minute).


Am luat vasul de pe foc si am adaugat coaja de portocala apoi untul cubulete, amestecând pâna la încorporare.


Am lasat sa se raceasca si apoi am adaugat crema mascarpone.



Pentru mousseul de zmeura, am pregatit mai întâi piureul de zmeura.


Zmeura decongelata am amestecat-o cu zaharul, am pus pe foc sa dea un clocot si apoi am trecut-o prin sita pentru a elimina semintele.


Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.


Am încalzit piureul de zmeura, apoi am pus foile de gelatina stoarse de apa.


Am amestecat pâna când gelatina s-a dizolvat.


Am pus la frigider 15 minute - 20 de minute.


Am mixat smântâna pentru frisca, apoi am încorporat-o în jeleul de zmeura,nu înainte de a opri 2-3 linguri de jeleu pentru stratul de deasupra tortului.



Dupa ce toate acestea au fost pregatite am ansamblat tortul astfel:


- am pus foaia de bezea cu glazura de ciocolata amaruie, peste aceasta ceva mai putin de jumatate din crema de portocale.


- A urmat foaia de bezea cu ciocolata alba si mousse de zmeura (eu am mai pus putina zmeura si prin crema).


- Iarasi foaie de bezea cu ciocolata amaruie si crema de portocale.


- Ultima foaie din bezea,un strat subtire de crema de portocale ,jeleul de zmeura



Am pus tortul la frigider si am pregatit glazura de ciocolata alba.


Am vrut o glazura ceva mai „elastica” asa ca am folosit gelatina.


Gelatina am pus-o în apa rece.


Am încalzit smântâna pentru frisca, înainte de a fierbe, am luat-o de pe foc,am pus ciocolata alba rupta bucati, am lasat-o câteva minute, apoi am amestecat cu un tel pâna ce s-a topit ciocolata.


Am stors gelatina de apa si am pus-o peste ciocolata. Am amestecat pâna s-a încorporat.


Daca ciocolata s-a racit prea mult si gelatina nu s-a topit, mai puneti câteva secunde pe foc.


Am lasat-o sa se raceasca apoi am pus-o putin la frigider.


Am confectionat un „perete” din carton pentru tort si am pus glazura deasupra.


Am luat putin glazura pe care am colorat-o în rosu pentru a face acele inimioare deasupra tortului.


Dupa ce glazura s-a întarit, am desfacut „peretele” si am îmbracat lateralele tortului cu frisca.



Pentru ornamentul de ciocolata, am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi, dupa ce s-a racit putin, am desenat diferite forme pe hârtie de copt.


Am pus hârtia în jurul tortului si am pus la frigider.


Dupa ce s-a întarit ciocolata, am desfacut hârtia si am mai pus betisoare de ciocolata cu crema de capsuni.


Poftă bună !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 12:16

Wowwwww ce bine arata

diaconta 1

11.12.2015, 15:41

Multumesc Roxana

Panacris 1

15.02.2016, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort clasic de ciocolata