Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2012 | 11131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat din
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 50ml ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • pt sirop:
  • sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid,
  • crema de frisca :
  • 500ml frisca,
  • 3 linguri de zahar pudra,
  • suc de lamaie,
  • o conserva fructe tropicale.
  • pentru ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • suc de lamaie
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata:

blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.


pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar se insiropeaza blatul rece


crema de frisca :frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.


pentru ornat: frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.


glazura de ciocolata:se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele se amesteca bine pana se topeste. se glaseaza tortul cu glazura calduta.


asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul de crema. se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:09

mmm ce bine arata

Sim0na 1

13.04.2012, 22:31

Foarte frumos!!

Maria68 1

15.04.2012, 17:42

Felicitari! E superb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica