Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2012 | 9785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat din
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 50ml ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • pt sirop:
  • sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid,
  • crema de frisca :
  • 500ml frisca,
  • 3 linguri de zahar pudra,
  • suc de lamaie,
  • o conserva fructe tropicale.
  • pentru ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • suc de lamaie
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata:

blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.


pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar se insiropeaza blatul rece


crema de frisca :frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.


pentru ornat: frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.


glazura de ciocolata:se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele se amesteca bine pana se topeste. se glaseaza tortul cu glazura calduta.


asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul de crema. se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:09

mmm ce bine arata

Sim0na 1

13.04.2012, 22:31

Foarte frumos!!

Maria68 1

15.04.2012, 17:42

Felicitari! E superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si frisca