Desert tort cu visine si ciocolata

de diaconta in Torturi, 24 Iun 2018 | 2090 vizualizari

 

De multe ori nu este necesar să ne complicăm pentru a pregăti ceva delicios.
Cam aşa a fost şi cu acest tort. Cum mai aveam încă un borcan de vişine pentru prăjituri, am zis să le combin cu o cremă de ciocolată şi un blat pufos şi însiropat.
Zis şi făcut! Nu-mi rămâne decât să aştept musafiri.

 

INGREDIENTE

Blat pandişpan(tava cu diametrul de 20cm):

  • 4 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Crema de ciocolată:

  • 250 g ciocolata 50% cacao
  • 350 smântâna pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura miere de albine

Vişine în jeleu:

  • Vişinele dintr-un borcan de 420 ml
  • Siropul de la vişine + înca 100 ml sirop
  • 1 lingura amidon

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de lamâie

Glazura:

  • 80 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere de albine
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine si ciocolata:

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor.


Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.


Albusurile le-am mixat cu un praf de sare.


Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixând în continuare.


Am încorporat galbenusurile cu ajutorul unei palete, apoi faina.


Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.


Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.


Pentru sirop am fiert ingredientele, apoi l-am lasat sa se raceasca.


Am scurs visinele de sirop. Am diluat amidonul cu putina apa rece, l-am pus apoi peste sirop.


Am pus vasul pe foc mic si am amestecat cu un tel pâna ce s-a îngrosat.


Am pus visinele si l-am lasat sa se raceasca.


Pentru crema de ciocolata, am topit ciocolata pe baie de aburi, am înfierbântat 200 ml smântâna pentru frisca si am pus-o peste ciocolata.


Am omogenizat,am lasat-o sa se raceasca. Am pus-o apoi la frigider pentru o ora.


Am mixat restul de 150 ml smântâna.


Am scos ciocolata de la frigider, am mixat-o. Am adaugat apoi mascarponele si la final, am încorporat usor frisca.


Am taiat blatul în doua, l-am însiropat.


Peste blat am pus crema de ciocolata si jeleul de vişine în cercuri concentrice.


Am acoperit cu cel de-al doilea blat.


Am îmbracat tortul cu crema de ciocolata.


Pentru glazura, am pus toate ingredientele pe baie de aburi.


Când ciocolata s-a topit, am lasat-o putin sa se racoreasca si am pus-o deasupra tortului.


L-am mai lasat la frigider câteva ore. Va fi mult mai bun daca este foarte rece.



S-aveţi poftă !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

29.08.2018, 09:07

minunat, delicios

Bya Ralu 1

29.08.2018, 13:39

Ina 1

29.08.2018, 20:29

Waw! Acum il vad

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu branza de vaci