Tort cu frisca, iaurt si fructe

de cristinutanicolita in Torturi, 6 Ian 2017 | 781 vizualizari

 

Bunătăți pentru colindători! 
Fetitele mele iubesc torturile si prajiturile cu fructe. Cand avem o aniversare sau pofta de un tort, le auzi: vin tort cu fructe, nuuu cu ciocolată ca este prea dulce! Deci cum să nu le faci poftele cand vor mai multe fructe si mai putin zahar?! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1 praf de copt
  • Mousse:
  • 500 ml frisca
  • 300 g iaurt gras
  • 1 cana visine fara sâmbure
  • 1 cana capsuni din compot
  • 6 foi gelatina
  • 4 lg zahar pudra (facultativ)
  • esenta de vanilie.
  • Pt ornat:
  • stelute si bomboanele de zahar
  • jeleuri.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, iaurt si fructe:

Dam drumul la cuptor.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava dreptunghiulară detasabila si coacem blatul la foc mediu cca. 15 min.


Crema: Punem gelatina la inmuiat in siropul de la compotul de capsuni.


Batem frisca si adaugam zaharul pudra (dacă dorim), adaugam iaurtul, esenta si mixam. Adăugăm fructele si gelatina topită si mixam.


Blatul racit il insiropam cu compot de capsuni, punem crema si il băgăm la rece până a doua zi sau macar 3-4 ore.


Ornam după imaginatie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

06.01.2017, 20:43

si mie imi place desertul cu fructe

dantes 1

07.01.2017, 11:27

Delicios!

RuxyRux 1

07.01.2017, 12:58

Superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars