Tort cu frisca si capsune

de _Alina_ in Torturi, 29 Sep 2014 | 1972 vizualizari

 

Acest tort face parte din categoria dulciurilor simple si bune.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la tara am folosit eu)
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml sirop de brad
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt (optional)
  • Crema:
  • 600g smantana lichida (30% grasime- Pilos am folosit eu)
  • 250g capsune
  • 2 lg zahar
  • Decor:
  • 400g smantana lichida (30%grasime)
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 3 capsune feliate
  • flori de iasomie (optional)
  • Sirop:
  • 80 ml apa plata amestecata cu 20 ml sirop concentrat de capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si capsune:

Blat:


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde).


4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.


5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.


6. Amesteca faina cu cacaoasi praf de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


7. Toarna compozitia intr-o tava (31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.


8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi taie blatul in 5 felii (daca detii un fir de taiat torturi, iar daca nu, taie-l in cate felii vrei).


Crema:


1. Mixeaza smantana lichida rece (mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare) cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta.


2. Taie cubulete capsunele spalate, curatate de codite si uscate, si inglobeza-le in frisca.


Asamblare si decor:


1. Pune prima felie pe un platou, insiropeaz-o putin, pune 200 g de crema intinde-o, si procedeaza asa pana cand termini feliile.


2. Mixeaza apoi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta, si inveleste tortul cu ea, apoi oreneaza-l cu felii de capsune si cu flori de iasomie si introdu-l in frigider pentru 4 ore.



 

TIPS-URI

1

Capsunile proaspete lasa destula zeama (asta am constatat dupa ce tortul a stat la frigider 4 ore), asa ca ori nu mai insiropezi tortul, ori alegi fructe mai tari.

2

Poti folosi alte fructe de sezon.Daca nu ai sirop de brad poti folosi orice alt sirop iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

07.01.2017, 19:50

ce super e

AdrianLazar 1

08.05.2017, 09:43

mama, ce bine arata!!

kytz 1

08.05.2017, 23:07

La mulți ani frumoși! 🎂🍰🍾🍀🌸🌼🌷🍓🍓🍓

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler cu crema de capsuni