Tort cu fructe de padure

de diana_k in Torturi, 18 Ian 2012 | 10159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul de tort
  • 7 oua,
  • 7 linguri de zahar,
  • 50 ml ulei,
  • 10 linguri de faina,
  • 2-3 linguri de cacao,
  • 10 g praf de copt
  • crema
  • 500 g fructe de padure....afine, zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, cirese
  • 1 l iaurt simplu,
  • 300 ml smantana grasa,
  • 180 g zahar,
  • 25 g gelatina,
  • 2 linguri suc de lamaie.
  • ornat
  • 300 ml frisca,
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 esenta vanilie
  • insiropat
  • 1 cana apa,
  • 1/2 cana zahar,
  • 1 fiola esenta vanilie se fierbe apa cu zaharul, rece se adauga vanila.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

blat: separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.

crema: punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald. Gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini. Punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine. Dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.

asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema

Dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca. Eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.

 

cand s-a intarit bine ciocolata indepartam hartia.

TIPS-URI

1

pentru ''centura'' de ciocolata:din pacate nu am cantarit-o,  am facut la ochi.

2

masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata -Tuxedo