Tort cu fructe si frosting de cacao

de _Alina_ in Torturi, 21 Mai 2012 | 4524 vizualizari

 

Pentru ziua onomastica a socrului meu am facut un tort special cu aromele pe care dansul le indrageste cel mai mult. Cu ocazia aceasta urez "La Multi Ani" tuturor celor care poarta numele de Constantin sau Elena!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g unt nesarat
  • 125 ml lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon din porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml iaurt
  • 3 banane
  • ananas cuburi
  • 5 capsune taiate cuburi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • 150 g unt nesarat
  • 500 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 8-10 lg lapte
  • Frisca & cirese pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frosting de cacao:

Blat:

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C. 

Crema:

1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.

2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.

3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.

5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilor).

6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:

Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.

2. Puneti o felie de blat pe farfurie.

3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas. 

4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.

5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.

6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.

7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.

8. Dati tortul la frigider 2 ore.

9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sau pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa. 

10. Ornati dupa preferinta :D

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frosting de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

23.05.2012, 12:34

Multumesc pentru urari!

Sim0na 1

23.05.2012, 22:09

Foarte frumos tortul!!
La Multi Ani sarbatoritului!

_Alina_ 1

24.05.2012, 09:16

Multumim mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure