Tort cu jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2013 | 7329 vizualizari

 

Anul Nou sa va aduca multe bucurii, impliniri, sanatate si tot ce va doriti! La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 200 ml frisca Hulala
  • 2 lg cacao
  • visine din compot
  • Pt. jeleu:
  • 500 ml suc de visine din compot
  • 2 plicuri jeleu rosu
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca Hulala
  • visine
  • sau orice altceva in functie de imaginatie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 lg cacao. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor prin miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei.

Jeleul: Pt. jeleu se urmeaza pasii conform instructiunilor de pe plic. Cantitatile sunt pt 2 portii de jeleu facute separat.

Crema: Se scot samburii de la visine si se lasa la scurs. Se bate frisca cu 2 lg cacao.

Asamblare tort: Se ia un blat, se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine, se prepara o portie de jeleu si se toarna peste blat. Se lasa la racit apoi se unge blatul cu jumatate din frisca cu cacao. Se aseaza deasupra visinele fara samburi iar apoi se pune cel de al doilea blat. Se repeta operatiunea cu restul de cantitati. 

Pt. ornat: Se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna si La multi ani!

Inspiratia pt. acest tort a fost Miha. Mersic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine