Tort cu jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2013 | 3604 vizualizari

 

Anul Nou sa va aduca multe bucurii, impliniri, sanatate si tot ce va doriti! La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 200 ml frisca Hulala
  • 2 lg cacao
  • visine din compot
  • Pt. jeleu:
  • 500 ml suc de visine din compot
  • 2 plicuri jeleu rosu
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca Hulala
  • visine
  • sau orice altceva in functie de imaginatie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 lg cacao. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor prin miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei.


Jeleul: Pt. jeleu se urmeaza pasii conform instructiunilor de pe plic. Cantitatile sunt pt 2 portii de jeleu facute separat.


Crema: Se scot samburii de la visine si se lasa la scurs. Se bate frisca cu 2 lg cacao.


Asamblare tort: Se ia un blat, se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine, se prepara o portie de jeleu si se toarna peste blat. Se lasa la racit apoi se unge blatul cu jumatate din frisca cu cacao. Se aseaza deasupra visinele fara samburi iar apoi se pune cel de al doilea blat. Se repeta operatiunea cu restul de cantitati.


Pt. ornat: Se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna si La multi ani!


Inspiratia pt. acest tort a fost Miha. Mersic!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

adry88 1

03.01.2013, 13:16

like

mirela0911 1

05.01.2013, 21:15

Va multumesc tuturor!

mihaelar63 1

10.01.2013, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră (2) pentru Rareş