Tort cu lamaie si crema de portocale

de laylalala in Torturi, 20 Ian 2011 | 3518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 300 gr unt, topit si racit putin
  • 265 gr iaurt natural
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca lichida, batuta
  • 200 gr ciocolata alba, topita
  • 1 lingura zeama de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie si crema de portocale:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt.


Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza coaja de lamaie. Toarna cate putin din untul topit, amestecand, pana cand ai turnat toata cantitatea de unt.Adauga iaurtul si amesteca. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt, macul si sarea apoi inglobeaza-le in compozitia cu oua. Pune aluatul obtinut in forma de copt pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 2 sau 3 pe orizontala.


Pentru crema amesteca toate ingredientele


Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema apoi acopera-l cu inca un blat. Repeta procedura cu crema si blaturile ramase apoi acopera intreg tortul cu crema ramasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laylalala 1

22.01.2011, 19:20

Ma cheama Laura defapt, Layla este catzelusa mea

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:11

Laura...exceptional

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:58

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu portocale