Tort cu mango si iaurt

de simona72 in Torturi, 28 Mar 2013 | 17880 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte
  • un pahar mic de cognac
  • 2-3 linguri mari de miere

pt umplut tortul:

  • un compot mango
  • 400 gr iaurt grecesc(o cutie mare de la LIDL)
  • 200 gr smantina pt frisca(o cutie mica de la LIDL)
  • 2 pliculete gelatina sau 20gr
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mango si iaurt:

Pt blat: zdrobim biscuitii la robot, dar nu-i lasam sa se faca faina, punem celelalte ingrediente intrun vas pe foc si le lasam pina se topeste untul(nu trebuie sa fiarba). Lasam putin sa se raceasca, adaugam peste biscuiti si amestecam.


Desfacem compotul de mango si separam fructul de suc. In suc punem gelatina la inmuiat, iar fructul il facem piure(din fruct oprim o bucata pt ornat). Batem frisca spuma cu zaharul, adaugam iaurtul treptat, iar la urma treisfert din gelatina inmuiata in suc. restul de gelatina o punem peste piureul de fructe. Intr-o tava de silicon unsa peste tot cu un strop de ulei, punem crema de iaurt, dam la frigider pt o ora, scoatem si punem piureul de fructe.


Mai dam la frigider pt inca 30 minute, scoatem si punem amestecul de biscuiti. punem o folie alimentara peste si o farfurie peste ca si greutate. Dam la frigider pt 2-3 ore sau peste noapte, scaotem faruria si folia alimentara, punem platoul pe care vrem sa servim tortul si-l intoarcem cu grija. Din felia de mango pe care am oprit-o din compot, taiem 3-4 feliute, restul de fruct in pasam si-l punem pe foc impreuna cu o cescuta de apa si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba pina scade la jumatate, si-l turnam peste tort printr-o strecuratoare, mai asezam si feliutele de mango dupa cum dorim.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice alt compot de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Giana 1

07.11.2014, 17:40

Super, vreau si eu sa-l incerc

mirela0911 1

21.01.2015, 20:47

Ce bunatate de tort!

monik80 1

20.03.2015, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi