Tort cu mascarpone si capsuni

de laura_n in Torturi, 20 Iun 2012 | 12169 vizualizari

 

Intrucat abia mi-am revenit din salivat dupa tortul racoros postat de Gabi, intentionez sa va fac si eu pofta cu o alta felie de tort :))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 50 gr unt
  • 100 gr cioco
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 grame crema de branza (sau branza foarte grasa)
  • 400 ml smantana lichida
  • 200 gr capsuni
  • 200 gr fructe de padure (mure, zmeura)
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 lg zahar (pt sirop)
  • apa (pt sirop)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si capsuni:

Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai batem pana formam bezeaua. Adaugam galbenusurile si amestecam.


Ciocolata o topim cu untul si o turnam peste compozitia de oua, pastrand cateva linguri din ciocolata.


Adaugam faina, esenta de vanilie si turnam intr-o forma de copt. Dam la cuptor si coacem cam 40 min. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca.


Intr-o craticioara, facem un sirop din 5 lg zahar brut si 500 ml apa si lasam sa fiarba.Dupa ce a fiert, lasam la racit.


Batem smantana pana se intareste si se face frisca, apoi intr-un bol, amestecam crema de branza,mascarpone si zahar pudra. Amestecam pana la omogenizare, dupa care adaugam jumatate din frisca si amestecam iar.


Capsunile le spalam si le taiem felii.


Dupa ce s-au racit toate, taiem blatul in doua pe orizontal, insiropam primul strat, punem jumatate din crema, apoi capsunile feliate, si cealalta jumatate de crema. Venim cu al doilea strade blat, insiropam si imbracam in frisca tortul. Deasupra punem fructe de padure si toppingul de ciocolata ramasa.


Dam la frigider pentru cateva ore.


Servim o felie mare si rece ca rasplata a muncii depuse :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

simo80 1

13.04.2014, 22:39

Ce crema de branza ai folosit? .multumesc

laura_n 1

14.04.2014, 10:13

Simo, eu am folosit crema de branza Lacteea. Ma impac tare bine cu ea

ralu_ca 1

14.04.2014, 11:52

delicios tort !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi