Tort cu mascarpone si capsuni

de laura_n in Torturi, 20 Iun 2012 | 11914 vizualizari

 

Intrucat abia mi-am revenit din salivat dupa tortul racoros postat de Gabi, intentionez sa va fac si eu pofta cu o alta felie de tort :))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 50 gr unt
  • 100 gr cioco
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 grame crema de branza (sau branza foarte grasa)
  • 400 ml smantana lichida
  • 200 gr capsuni
  • 200 gr fructe de padure (mure, zmeura)
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 lg zahar (pt sirop)
  • apa (pt sirop)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si capsuni:

Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai batem pana formam bezeaua. Adaugam galbenusurile si amestecam.


Ciocolata o topim cu untul si o turnam peste compozitia de oua, pastrand cateva linguri din ciocolata.


Adaugam faina, esenta de vanilie si turnam intr-o forma de copt. Dam la cuptor si coacem cam 40 min. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca.


Intr-o craticioara, facem un sirop din 5 lg zahar brut si 500 ml apa si lasam sa fiarba.Dupa ce a fiert, lasam la racit.


Batem smantana pana se intareste si se face frisca, apoi intr-un bol, amestecam crema de branza,mascarpone si zahar pudra. Amestecam pana la omogenizare, dupa care adaugam jumatate din frisca si amestecam iar.


Capsunile le spalam si le taiem felii.


Dupa ce s-au racit toate, taiem blatul in doua pe orizontal, insiropam primul strat, punem jumatate din crema, apoi capsunile feliate, si cealalta jumatate de crema. Venim cu al doilea strade blat, insiropam si imbracam in frisca tortul. Deasupra punem fructe de padure si toppingul de ciocolata ramasa.


Dam la frigider pentru cateva ore.


Servim o felie mare si rece ca rasplata a muncii depuse :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (27)

simo80 1

13.04.2014, 22:39

Ce crema de branza ai folosit? .multumesc

laura_n 1

14.04.2014, 10:13

Simo, eu am folosit crema de branza Lacteea. Ma impac tare bine cu ea

ralu_ca 1

14.04.2014, 11:52

delicios tort !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!