Tort cu mascarpone si fructe de padure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 16 Feb 2012 | 13890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua;
  • 5 linguri de apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;   
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone;
  • 150 ml frisca;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de la o lamaie;
  • 3 lingurite zeama de lamaie;
  • 3 linguri de zahar;
  • ½ plic de gelatina;   
  • Crema cu fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine);
  • 4 linguri zahar;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • 1 ½  plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si fructe de padure:

Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin

Crema cu fructe de padure: Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat

Se decoreaza dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

soryna1981 1

18.02.2012, 14:18

Fetelor cum pot pune si eu aceste emotiocoanse?.....d-au click pe zambaret in coltul de la chenar se deschide pagina cu ele, dar cand sa pun si eu ceva dispare si nu reusesc sa apas.....cum fac?

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 17:07

WoooW arata delicos

babi5 1

16.12.2014, 20:59

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu fructe de padure