Tort cu mascarpone si visine

de ela in Torturi, 28 Iul 2011 | 5855 vizualizari

 

azi este ziua nepotelululi meu drag,Marco....ii dedic cu dragoste acest tort si ii doresc sa aiba parte de o viata frumoasa,sa creasca mare si sanatos....

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 3 linguri cacaoa
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • CREMA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr crema mascarpone
  • 80 gr zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 borcan mare compot visine fara samburi(720ml)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • DECOR:
  • ciocolata menaj
  • sticksuri cu ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, incorporam pe rand galbenusurile, esenta, cacaoa si faina, amestecand de jos in sus.


Punem visinele intr-o sita si lasam la scurs.


Tapetam fundul unei forme de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia. Dam la cuptor 30minute, aproximativ,depinde de cuptor. Scoatem blatul, lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua sau in trei(eu am taiat gresit si nu am mai putut sa il impart in trei).


Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta, apoi adaugam frisca si intaritorul de frisca si batem pana se intareste frisca.


Umplem blatul cu crema si visine(inainte il insiropam cu zeama din compot) lasand crema si pentru a imbraca tortul. Decoram cu ciocolata rasa, visine si sticksuri de ciocolata. Lasam la rece cateva ore, inainte de a taia tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

nadina73 1

31.07.2011, 18:15

Marco la multi ani iar tie pritena mea buna si draga Elutza FELICITARIIIIIIIIIIIIIII

Corinuta 1

01.08.2011, 23:50

adry88 1

08.08.2011, 10:43

foarte bn arata si delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè