Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed

de baby_ktalyna in Torturi, 28 Mai 2014 | 36557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 100 gr cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • 350 faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 unt (temperatura camerei)
  • 600 gr zahar
  • CREMA
  • 750 gr mascarpone
  • 150  g zahar pudra
  • 400ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina
  • 200 gr zmeura
  • MOUSSE DE PORTOCALE
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml suc de portocala
  • coaja de portocala
  • colorant orange
  • 2 foi gelatina
  • DECOR
  • fructe de padure
  • glazura de ciocolata
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed:

Blat

Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 si se vor coace 2 blaturi in tava cu diametrul de 26 cm, se coc la 180 grade 25-30 min (testul cu scobitoarea). Rezulta un blat umed ce nu trebuie insiropat. Se lasa la racit

Mousse de portocale

Ciocolata alba topita in 50 ml frisca lichida si 100 ml suc de portocala. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece, apoi in 50 ml frisca lichida usor calduta se dizolva gelatina. Dupa ce s-a racit o punem peste ciocolata topita impreuna cu coaja de portocala si putin colorant. Am pus compozitia intr-un bol mic si am dat la frigider ptr 3 ore.

Asamblam tortul in inelul tavii: punem primul blat apoi pe mijlocul lui mousse-ul de portocala

Crema:

Gelatina se pune pentru 7 min la inmuiat in apa rece. 750 gr mascarpone am mixat cu 150 gr zahar pudra. Separat din cele 400 ml frisca am luat 100 ml si am incalzit pentru a dizolva gelatina restul de frisca lichida (300ml) mixate apoi am incorporat usor frisca cu o spatula in bolul cu mascarpone impreuna cu gelatina racita.Jumatate din compozitie am pus-o roata mousse-ului de portocala apoi am pus un rand de zmeura (200gr) si cealalta jumatate de mascarpone, apoi blatul (2)

Decorul e la alegere, eu am scris in ingrediente ce am folosit pentru tortul meu

TIPS-URI

1

blatul nu trebuie insiropat

2

asamblarea se face in inel

3

inainte de a decora,tortul trebuie tinut peste noapte in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

baby_ktalyna 1

29.09.2014, 22:39

da 600 gr,reteta ce o aveam era cu 300 grzahar..3 oua... dar am dublat cantitatile si am facut 2 blaturi in tava de 26 cm coapte separat nu unul taiat in doua scuze daca am raspuns cam tarziu...

Xandrinne 1

01.10.2014, 21:57

Multumesc pentru raspuns! L-am facut, dar am folosit reteta mea de blat, pe care l-am insiropat. A iesit foarte bun, multumesc pentru reteta (o sa incerc data viitoare si varianta ta de blat).

ilinca_rox 1

15.12.2014, 21:57

arata foarte bine imi olace si o sa incerc sa-l fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata