Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed

de baby_ktalyna in Torturi, 28 Mai 2014 | 17354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 100 gr cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • 350 faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 unt (temperatura camerei)
  • 600 gr zahar
  • CREMA
  • 750 gr mascarpone
  • 150  g zahar pudra
  • 400ml frisca lichida
  • 6 foi gelatina
  • 200 gr zmeura
  • MOUSSE DE PORTOCALE
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml suc de portocala
  • coaja de portocala
  • colorant orange
  • 2 foi gelatina
  • DECOR
  • fructe de padure
  • glazura de ciocolata
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed:

Blat


Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 si se vor coace 2 blaturi in tava cu diametrul de 26 cm, se coc la 180 grade 25-30 min (testul cu scobitoarea). Rezulta un blat umed ce nu trebuie insiropat. Se lasa la racit


Mousse de portocale


Ciocolata alba topita in 50 ml frisca lichida si 100 ml suc de portocala. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece, apoi in 50 ml frisca lichida usor calduta se dizolva gelatina. Dupa ce s-a racit o punem peste ciocolata topita impreuna cu coaja de portocala si putin colorant. Am pus compozitia intr-un bol mic si am dat la frigider ptr 3 ore.


Asamblam tortul in inelul tavii: punem primul blat apoi pe mijlocul lui mousse-ul de portocala


Crema:


Gelatina se pune pentru 7 min la inmuiat in apa rece. 750 gr mascarpone am mixat cu 150 gr zahar pudra. Separat din cele 400 ml frisca am luat 100 ml si am incalzit pentru a dizolva gelatina restul de frisca lichida (300ml) mixate apoi am incorporat usor frisca cu o spatula in bolul cu mascarpone impreuna cu gelatina racita.Jumatate din compozitie am pus-o roata mousse-ului de portocala apoi am pus un rand de zmeura (200gr) si cealalta jumatate de mascarpone, apoi blatul (2)


Decorul e la alegere, eu am scris in ingrediente ce am folosit pentru tortul meu

 

TIPS-URI

1

blatul nu trebuie insiropat

2

asamblarea se face in inel

3

inainte de a decora,tortul trebuie tinut peste noapte in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

baby_ktalyna 1

29.09.2014, 22:39

da 600 gr,reteta ce o aveam era cu 300 grzahar..3 oua... dar am dublat cantitatile si am facut 2 blaturi in tava de 26 cm coapte separat nu unul taiat in doua scuze daca am raspuns cam tarziu...

Xandrinne 1

01.10.2014, 21:57

Multumesc pentru raspuns! L-am facut, dar am folosit reteta mea de blat, pe care l-am insiropat. A iesit foarte bun, multumesc pentru reteta (o sa incerc data viitoare si varianta ta de blat).

ilinca_rox 1

15.12.2014, 21:57

arata foarte bine imi olace si o sa incerc sa-l fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca