Tort cu mere

de alba_zori in Torturi, 17 Apr 2012 | 2948 vizualizari

 

Acest tort face parte din categoria primelor facute cu mere,este un tort rustic dar fraged si tare imbatator de la lichior,foarte bun,deci va indemn sa faceti si voi cand aveti cateva mere in casa!

 

INGREDIENTE

  • un ou marisor si proaspat.
  • 150 gr zahar.
  • un praf de sare.
  • coaja de la 2 lamai rase bine.
  • un plic de vanilina.
  • 150 gr faina 00.
  • 50 gr amidon de orice fel pt fragezime.
  • un plic de praf de copt.
  • 150 ml lichior de mandarine la 47 grade sau rom.
  • 4 mere mari taiate felioare mici.
  • 3 linguri stafide si prune uscate inmuiate in apa.
  • 3 linguri pistacchi,pinoli.
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui.
  • 3 linguri de mac.
  • 50 gr zahar pudra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Este rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si lichiorul de mandarine sau romul, apoi merele taiate felioare, macul, stafidele inmuiate, prunele taiate bucatele mici, semintele, pinoli,etc. Se mai pot adauga si nuci sau alune maruntite. Devine un aluat ca la maia cu fructe.

Tapetam o forma mica de 18 sau 20 cm diametru latime si turnam compozitia. Pudram cu zahar pudra deaspura si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea, dar e sigur gata in 45 de minute

Deci lasam la racit, daca mai vrem putem sa mai pudram odata si servim. Daca servim calda ne imbatam de la lichior si bineinteles daca nu santem obisnuite sa bem. Rece se simte mai putin lichiorul si e si mai bun dupa mine. Deci, pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si caramel ca la mama acasa