Tort cu mere caramelizate si frisca

de nadina73 in Torturi, 19 Mar 2010 | 15850 vizualizari

 

azi in majortitatea spanie se sarbataoreste "ZIUA TATALUI" acest tort este pentru ziua tatalui 19 martie 2010

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri de zahar
  • Blat :
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Ornat:
  • 1 litru frisca
  • 7-8 linguri zahar
  • bombonele
  • cacao 1 lingura
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere caramelizate si frisca:

Intr-o tava  de preferinta rotunda in care dorim sa facem tortul se caramelizeaza 10 linguri de zahar,apoi se pun merele curatat si taiate felite care se aranjeaza de jur imprejur sa nu raman loc gol pe cat se poate,apoi se pun bucatele de unt (1 pachet) peste tot si se pune pentru 15 -20 minute in cuptor sa se caramelizeze bine si se topeste untul,

Intre timp facem blatul :Se bat albusurile spuma cu un strop de sare(se bat mult mai bine) apoi se pune zaharul apoi zeama de lamaie si la final faina ,nu se mai bate cu mixerul si se amesteca de sus in jos cu o spatula

Dupa ce am scos merele din cuptor punem blatul peste mere si introducem din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute(depinde de cuptor si de foc,eu il am pe curent)

Dupa ce sa copt se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca  aproximativ 1 ora dupa care se intorce cu grija pe o tava de acesi marime (ramane sus de la tort acesta trebuie sa se traba in blat,goliti tot sucul peste tort  si lasati se sa insiropeze bine,se trage tot sucul in blat)e bine de preparat seara si de umplut cu frisca ziua uramatoare sa se poata trage bine sucul in blat

La final se bate frisca bine  apoi se pune zaharul si se imbraca tortul

Se orneaza cu multa dragoste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori