Tort cu mere si caramel ca la mama acasa

de gabrielasfechis in Torturi, 9 Iul 2014 | 3985 vizualizari

 

Tortul meu preferat de cand eram mica...as putea sa mananc un tort doar eu :))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar pt caramel
  • 10 linguri zahar + 6 linguri zahar
  • 6-7 mere
  • 8 linguri faina
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si caramel ca la mama acasa:

Pentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul.


Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la cuptor). Duca ce s-a caramelizat zaharul ungem tava de copt pe margini cu zaharul. Apoi asezam jumatatile de mar pe fundul tavii/oalei pana se raceste zaharul si se intareste.


Spargem 6 oua si le batem cu cele 10 linguri de zahar apoi adaugam laptele si turnam peste mere. Punem tava la cuptor si o lasam la foc mediu pana pregatim blatul.


Blat : separam albusul de galbenus din celelate oua ramase. Albusurile le batem cu mixerul impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si le batem bine. Cu o lingura de lemn incorporam faina pana la omogenizare.


Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste. Cu grija intindem blatul peste tot si apoi dam iar la cuptor pana la coacere, aproximativ 50 minute, in functie de cuptor.


Lasam tortul in tava pana se raceste complet. Dupa ce s-a racit punem deasupra tavii platoul pt tort si intoarcem tava cu fundul in sus.


Se prepara frisca conform instructiunilor si se orneaza dupa placul inimii cu frisca, fructe etc.

 

TIPS-URI

1

aveti grija ca platoul pe care puneti tortul sa fie perfect drept altfel o sa se crape deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si caramel ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

babi5 1

10.07.2014, 11:54

Tare bun

reisnaor_2006 1

31.08.2014, 22:37

ce pofta mi-ai facut

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:44

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400