Tort cu mere si crema de zahar ars

de epurasha2bb in Torturi, 29 Iul 2010 | 8433 vizualizari

 

dupa o reteta a bucatarasului miha

 

INGREDIENTE

  •  3 mere
  • * 8 oua
  • * 50 g unt
  • * 500 ml lapte
  • * 14 linguri de zahar
  • * 3 linguri de faina
  • * esenta vanilie
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * frisca pentru decor
  • * 4 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece.



Merele se curata si se taie in jumatate, apoi le asezam in cratita cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.



Intre timp batem 5 oua bine si le amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si esenta de vanilie.



Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.



Cand e aproape gata crema de zahar ars, facem un aluat ca cel de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.



Cand s-a copt blatul,lasam un pic sa se raceasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam cratita in care l-am copt.



Lasam tortul asa, cu cratita rasturanta, la frigider cateva ore bune.



Cand s-a racit foarte bine ridicam cratita cu grija.


Se orneaza deasupra si de jur imprejur cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ela 1

29.07.2010, 23:46

cat este de frumos....

mena29 1

30.07.2010, 07:49

Ce frumos

adasev12 1

24.12.2010, 00:23

f frumos si bun astept si o sectiune...una mare pt mine.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata