Tort cu migdale, vanilie si fructe

de alldaycooking in Dulciuri, 4 Aug 2012 | 3201 vizualizari

 

In urma cu ceva timp, raspundeam "da" unei doamne care ma intreba daca vreau sa il iau in casatorie pe cetateanul... Timpul a trecut! Cat timp? Mult, putin, habar nu am!

 

INGREDIENTE

Bezea

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita cream tartar
  • 4 linguri migdale macinate

Pandispan

  • 4 galbenusuri
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri fructoza
  • 100 ml suc de cirese
  • 80 faina
  • 1 plic praf de copt

Crema de vanilie

  • 200 ml lapte
  • 20 gr amidon
  • extract de vanilie
  • 2 linguri fructoza
  • 100 gr unt

Fructe

  • 1 mana de migdale
  • 1 mana de afine
  • 1 mana de coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu migdale, vanilie si fructe:

Pentru bezea am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul brun mixand pana la dizolvarea acestuia.   La final am adaugat cream tartar-ul si apoi migdalele macinate. Am pus in cuptor la 100 grade Celsius.  Am scos bezeaua din cuptor cand marginile au inceput sa se coloreze. Am maruntit bezeaua si am introdus tava din nou in cuptorul stins, dar cald inca.  

Pentru pandispan am amestecat galbenusurile cu uleiul turnat ca la maioneza. Am adaugat fructoza si sucul de cirese si am omogenizat compozitia. Am pus faina si praful de copt si am pus intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei. Am copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Pentru crema am pus 150 ml lapte la fiert. Amidonul l-am amestecat cu restul de lapte si fructoza. Cand laptele a dat in clocot am pus putin extract de vanilie si mixul de lapte cu faina. Am amestecat bine cu un tel pana cand crema s-a ingrosat. Am lasat-o la racit. Untul l-am mixat putin, apoi am adaugat treptat din crema cu lapte rece. Pentru ca era foarte cald a fost nevoie sa las crema la frigider cam 30 de minute pentru a se intari putin.

Deasupra de  pandispan am pus crema de vanilie, am presarat bezeau maruntita si migdalele taiate grosier, la sfarsit am presarat afinele si coacazele.   Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi (se poate taia si imediat daca e graba mare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale, vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu migdale, crema de lapte si ganache