Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

de Brindusa in Torturi, 23 Apr 2010 | 6657 vizualizari

 

Un cadou pentru nepoata mea.

 

INGREDIENTE

Blatul alb
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
Blat negru
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • 20 g amidon
  • 25 g cacao
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
Mousse de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 400 g smanatana facuta frisca
  • 1 pachet gelatina, inmuiata in 5 linguri lapte
  • cateva capsuni pentru decor
Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri smatana dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata:

Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila.


Bate albusurile spuma tare.


Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) si mixeaza. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.


Baza formei rotunde se acopera cu foaie de copt unsa cu unt. Coace la 180 C cam 10 minute (fa testul cu scobitoarea). Blaturile ies subtiri.


Blaturile se scot din forme si se racesc pe gratar.


Pentru mousse mixeaza capsunile cu un blender vertical. Da pasta printr-o sita groasa, ca sa nu mai fie seminte. Incalzeste putin sucul de capsuni cu zaharul, ca sa se topeasca. Ia de pe foc, adauga gelatina si incorporeaz-o. Lasa la racit si adauga frisca. Pune la frigider pana se intareste, dar mai poate fi intinsa.


Tortul se monteaza in forma in care ai copt blaturile. Pentru asta unge mai intai forma cu unt. Pune blatul negru in forma. Pune felii de capsuni in picioare, de jur imprejur. Toarna moussul si niveleaza. Pune blatul alb deasupra. Da la frigider pentru 24 ore.


A doua zi scoate tortul din forma cu blatul negru ca baza.


Topeste ciocolata cu smanatana la baia de aburi. Amesteca sa se omogenizeze. Lasa la racit. Glazureaza tortul.


Orneaza cu cateva capsuni.


 

TIPS-URI

1

daca cumparati smanatana care are deja agenti de intarire (cea de la cutie care este pentru frisca), reduceti gelatina din mousse la jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Brindusa 1

25.04.2010, 15:05

am pus si sectiunea.

rivka 1

07.05.2010, 15:21

arata fantastic!

Brindusa 1

07.05.2010, 20:40

mersic, rivka

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata