Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de diaconta in Torturi, 16 Aug 2010 | 5751 vizualizari

 

De fapt era o prajitura dar eu am facut un tort pentru ca era ziua mamei mele.Mi-a placut tare mult combinatia de blat cicolatos si crema racoroasa de piersici.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cocolata cu lapte,eu am folosit cioc.menaj cu lapte
  • 7 oua
  • 250gr zahar
  • 80 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 gr. frisca lichida
  • 1 compot mare piersici
  • 30 gr gelatina
  • vanilie
  • sare
  • frisca si ciocolata pentru decor

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

Pentru blat:


Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.


Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.


Se adauga si cele 80 gr faina,amestecand incet.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda de tort) si se da la cuptorul incalzit pentru cca 15 minute.


Dupa ce s-a racit blatul indepartam hartia de copt.


Intre timp ne ocupam de crema.


Pentru mousse-ul de ciocolata,punem la inmuiat 1o gr gelatina in apa rece pentru 10 minute.


se topeste 150 gr ciocolata cu lapte.3 galbenusuri de freaca cu 75 gr zahar.La fel si un albus tot cu 75 gr. zahar.


Se bat 200 ml frisca lichida si o amestecam cu albusurile si crema de galbenusuri.


Incalzim gelatina pe bain marine si o incorporam in amestec.


La urma adaugam si ciocolata topita.


Se pune blatul pe un platou cu inelul de la forma de copt si punem deasupra mousse-ul de ciocolata.


Dam la frigider pana ne ocupam de mousse-ul de piersici.


Piersicile din compot cu 150 ml suc se fac piure in blender.Se pun la inmuiat 20 gr gelatina si se pune pe bain marine.


Se separa 2 oua,albusurile se bat spuma.


Galbenusurile se pun si ele pe bain marine impreuna cu 3 linguri de compot.Se amesteca pana cand se obtine o crema pufoasa si apoi se lasa la racit.


Se bat 300 ml frisca lichida.


Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile,apoi incetisor adaugam si piureul de piersici,gelatina incalzita iar la urma frisca batuta.


Se amesteca cate putin in crema ca sa nu se lase piureul de piersici.


Se pune apoi mousse-ul de piersici peste blat si mousse-ul de cioco.


Se lasa la frigider pana a doua zi.


Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Teo 1

17.08.2010, 23:44

feliuta asta arata grozav !

Corinuta 1

18.08.2010, 23:23

Cris2711 1

02.03.2011, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată