Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de diaconta in Torturi, 16 Aug 2010 | 5463 vizualizari

 

De fapt era o prajitura dar eu am facut un tort pentru ca era ziua mamei mele.Mi-a placut tare mult combinatia de blat cicolatos si crema racoroasa de piersici.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cocolata cu lapte,eu am folosit cioc.menaj cu lapte
  • 7 oua
  • 250gr zahar
  • 80 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 gr. frisca lichida
  • 1 compot mare piersici
  • 30 gr gelatina
  • vanilie
  • sare
  • frisca si ciocolata pentru decor

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

Pentru blat:

Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.

Se adauga si cele 80 gr faina,amestecand incet.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda de tort) si se da la cuptorul incalzit pentru cca 15 minute.

Dupa ce s-a racit blatul indepartam hartia de copt.

Intre timp ne ocupam de crema.

Pentru mousse-ul de ciocolata,punem la inmuiat 1o gr gelatina in apa rece pentru 10 minute.

se topeste 150 gr ciocolata cu lapte.3 galbenusuri de freaca cu 75 gr zahar.La fel si un albus tot cu 75 gr. zahar.

Se bat 200 ml frisca lichida si o amestecam cu albusurile si crema de galbenusuri.

Incalzim gelatina pe bain marine si o incorporam in amestec.

La urma adaugam si ciocolata topita.

Se pune blatul pe un platou cu inelul de la forma de copt si punem deasupra mousse-ul de ciocolata.

Dam la frigider pana ne ocupam de mousse-ul de piersici.

Piersicile din compot cu 150 ml suc se fac piure in blender.Se pun la inmuiat 20 gr gelatina si se pune pe bain marine.

Se separa 2 oua,albusurile se bat spuma.

Galbenusurile se pun si ele pe bain marine impreuna cu 3 linguri de compot.Se amesteca pana cand se obtine o crema pufoasa si apoi se lasa la racit.

Se bat 300 ml frisca lichida.

Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile,apoi incetisor adaugam si piureul de piersici,gelatina incalzita iar la urma frisca batuta.

Se amesteca cate putin in crema ca sa nu se lase piureul de piersici.

Se pune apoi mousse-ul de piersici peste blat si mousse-ul de cioco.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-0
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-1
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-2
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici-3

COMENTARII (18)

Teo

Teo 1

17.08.2010, 23:44

feliuta asta arata grozav !

Corinuta

Corinuta 1

18.08.2010, 23:23

Cris2711

Cris2711 1

02.03.2011, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!