Tort cu mousse de lamaie

de Laly in Torturi, 2 Mai 2010 | 2531 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei.Este o reteta racoroasa si usor de preparat.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/cana de apa
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie:
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 1-2 cesti zeama de lamaie strecurata
  • 1 lingura rasa coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de lamaie:

Blatul de negresa:


Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce.


Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute .


Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.


Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.


Separat se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.


Se unge o tava (rotunda,patrata,dreptunghiulara etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.


Se scoate cand scobitoarea iese curata.Se lasa la racit.


Mousse de lamaie:


Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste,iar compozitia se albeste si se umfla.


Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema),cate putin nu toata o data si coaja de lamaie.


Albusurile le batem bine pana sta bat,frisca la fel.


Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.


La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.


Se taie blatul in 2 sau 3 parti.Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie),crema,blat+sirop,cremablat.Se da la frigider o noapte.


Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

02.05.2010, 22:37

felicitari 5 furculite arata super bine,dar sectiune taiata cand?

Laly 1

02.05.2010, 23:00

Gata si o feliuta pentru voi.

Dorothea 1

10.09.2010, 16:44

arata forate fine!!! Ea zim te rog, cu ce este deasupra?? OU cu zahar pudra?? Florile is pe tort?

Mersi mult
Doro

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!