Tort cu mousse de lamaie

de Laly in Torturi, 2 Mai 2010 | 3665 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei.Este o reteta racoroasa si usor de preparat.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/cana de apa
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie:
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 1-2 cesti zeama de lamaie strecurata
  • 1 lingura rasa coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de lamaie:

Blatul de negresa:


Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce.


Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute .


Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.


Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.


Separat se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.


Se unge o tava (rotunda,patrata,dreptunghiulara etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.


Se scoate cand scobitoarea iese curata.Se lasa la racit.


Mousse de lamaie:


Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste,iar compozitia se albeste si se umfla.


Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema),cate putin nu toata o data si coaja de lamaie.


Albusurile le batem bine pana sta bat,frisca la fel.


Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.


La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.


Se taie blatul in 2 sau 3 parti.Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie),crema,blat+sirop,cremablat.Se da la frigider o noapte.


Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

02.05.2010, 22:37

felicitari 5 furculite arata super bine,dar sectiune taiata cand?

Laly 1

02.05.2010, 23:00

Gata si o feliuta pentru voi.

Dorothea 1

10.09.2010, 16:44

arata forate fine!!! Ea zim te rog, cu ce este deasupra?? OU cu zahar pudra?? Florile is pe tort?

Mersi mult
Doro

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~