Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 1282 vizualizari

 

M-am inspirat de la Miha

 

INGREDIENTE

Blat

  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina

Mousse de ciocolata

  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)

Mousse de zmeura

  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si ciocolata:

Blat-topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.


Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.


Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.


Mousse de ciocolata-ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).


Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.


Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.


Mousse de zmeura-Zmeura(dezghetata)o blenduim,piureul de zmeura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma(dam la rece pana ansamblam tortul)


Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile(ca un sah),adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

08.02.2013, 21:39

rocsi a expirat de mult

gaby_gabytza 1

14.05.2013, 20:20

superb

Lau 1

14.05.2013, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jeleu de capsuni cu crema de vanilie