Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 2696 vizualizari

 

M-am inspirat de la Miha

 

INGREDIENTE

Blat

  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina

Mousse de ciocolata

  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)

Mousse de zmeura

  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si ciocolata:

Blat-topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.

Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata-ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).

Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.

Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura-Zmeura(dezghetata)o blenduim,piureul de zmeura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma(dam la rece pana ansamblam tortul)

Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile(ca un sah),adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

08.02.2013, 21:39

rocsi a expirat de mult

gaby_gabytza 1

14.05.2013, 20:20

superb

Lau 1

14.05.2013, 20:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mingi de zapada