Tort cu nuca

de ela in Torturi, 25 Mai 2014 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 linguri ulei
  • 40 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • o lingurita scortisoara
  • 2 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • DECOR:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
  • nuca macinata
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara si nuca si omogenizam compozitia. Incorporam si uleiul,amestecand usor.


Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3 felii, depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.


Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.


Asamblam tortul, o foaie de blat si crema. Imbracam cu crema.


Pregatim glazura: topim ciocolata cu untul si frisca, lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema, niveland cu un cutit lat. Ornam dupa gust. Lasam la frigider cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

26.05.2014, 09:14

Pushaa 1

26.05.2014, 13:09

mamaieelena 1

26.05.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)