Tort cu nuca, ciocolata si bezea

de Miha in Torturi, 2 Iun 2010 | 19537 vizualizari

 

Pentru un 1 iunie dulce si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • Pentru blatul de bezea:
  • 5 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 140 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 250 ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lichior de migdale
  • Sirop: 
  • 50 ml lichior de migdale
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Decor:
  • 50 g zahar caramelizat+50 g nuca
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, ciocolata si bezea:

Blat de cacao:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului, se adauga si faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de jumatate de ora. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 blaturi pe grosime.

Blaturi de bezea:

Nuca macinata se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si amidonul.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intareste spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se bat pana obtinem o spuma teapana si lucioasa. Se incorporeaza in ele amestecul de nuca, zahar si amidon.


Se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 160 grade timp de 30 de minute. Se stinge focul si se mai lasa blaturile in cuptor 1-2 ore.


Crema:


Intr-un vas se pune cacaua, care se "desface" putin cate putin cu frisca lichida. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se pune pe foc mic. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana se topeste ciocolata. Se adauga lichiorul si se amesteca. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare cu o zi inainte sau de seara pe dimineata. Inainte de asamblarea tortului, se scoate crema din frigider si se bate cu mixerul 1-2 minute.


Se pune pe un platou un blat de bezea, se unge cu 1/3 din crema. Deasupra se pune un blat de cacao, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se unge cu 1/3 de crema. Deasupra se pune al doilea blat de migdale, se unge cu restul de crema. Peste el se pune al doilea blat de cacao si se insiropeaza cu restul siropului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

simona_tatiana24 1

19.01.2012, 00:14

arata suer si decorul ..BRAVO!!

Miha 1

19.01.2012, 09:50

Multumesc!

babi5 1

26.08.2013, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mere si caramel