Tort cu nuca "Inimioara"

de Veronica22 in Torturi, 14 Feb 2013 | 1452 vizualizari

 

Pe fiica mea o cheama Valentina,deci obligatoriu trebuie sarbatorita

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 15 linguri de zahar,
  • 20 linguri de nuca macinata,
  • 10 linguri de faina,
  • 1 praf de copt.

Crema :

  • 1 borcan crema cioco-duo

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • esenta de rom ,
  • 4 linguri de zahar.

Decor:

  • 200 gr ciocolata alba,
  • 1 lingura gelatina,
  • 2 linguri miere de albine,
  • colorant rosu.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca "Inimioara":

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile.

Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.


Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda.

Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi.


Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan.

Am insiropat fiecare foaie de blat cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor cateva minute.


Plastilina de ciocolata: ciocolata alba impreuna cu mierea se pune pe baie de abur,cand s-au topit amestecam si gelatina care s-a hidratat intre timp in 2-3 linguri de apa,adaugam colorantul. Am lasat sa se raceasca si apoi am intins o foaie subtire cam de 2 mm cu care am acoperit tortul pe care am intins un strat foarte subtire de crema.


A iesit un deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca "Inimioara"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.02.2013, 20:25

La multi ani fetei!!!

iqphantom 1

15.02.2013, 13:18

La multi ani Valentinei !

Veronica22 1

18.02.2013, 10:31

Va multumesc toturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi