Tort cu portocale

de Adele in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 1420 vizualizari

 

Daca tot este vremea portocalelor am pregatit un tort simplu si aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr de zahar.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 1 iaurt 100 gr(eu am folosit iaurt grecesc).
  • Suc de la 2 portocale.
  • 3 linguri cu dulceata de portocale.
  • 100 gr de faina.
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • Suc de portocale.(de la o portocala)
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 ml apa.
  • Decor:
  • Ciocolata amara.
  • portocala.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de silicon).Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 24) se pune compozitia si se da la cuptor(preincalzit) la 170° pentru 25 de minute.


Intre timp se pregateste siropul:intr-o oala se pun ingredientele si se fierb pentru 10 minue.Se lasa la racit.


Blatul racit se aseaza pe un gratar se insiropeaza fara a fi taiat,se lasa cateva minute la rece dupa care se inveleste in toping de ciocolata neagra.


Se lasa la rece cateva ore.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate lasa si simplu,deasupra decorat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

18.01.2015, 11:35

bun bunut

Adele 1

18.01.2015, 12:51

roxana_simona 1

22.01.2015, 12:52

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"