Tort cu visine

de Miha in Torturi, 7 Noi 2011 | 5998 vizualizari

 

Eu am folosit visine din compot... Eheeee, daaa...am facut si compot de visine. :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete sau congelate, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 g compot de visine
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine-0
Tort cu visine-1
Tort cu visine-2

COMENTARII (112)

mimmi

mimmi 1

09.11.2011, 15:54

florin_elena5

florin_elena5 1

12.11.2011, 16:27

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:22

deliciosssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!