Tort cu visine si ciocolata

de laylalala in Torturi, 22 Dec 2010 | 3630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr unt topit
  • 150 gr iaurt
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva, fara samburi, scurse bine si amestecate cu putina faina
  • 75 gr fulgi de ciocolata amaruie/cu lapte
  • Pentru crema
  • 250 gr Mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr Nutella
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si ciocolata:


  1. Incinge cuptorul la 180˚C.

  2. Intr-un vas bate albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un al vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza untul topit urmat de iaurt. Inglobeaza ingredientele uscate apoi albusurile batute. Imparte in jumatate aluatul si toarna fiecare jumatate in cate o tava de copt. Presara visine peste blaturi apoi fulgii de ciocolata.

  3. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.

  4. Pentru crema bate Mascarpone cu zaharul si Nutella. Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu cea mai mare parte din crema, acoepra cu al 2-lea blat apoi decoreaza cu crema ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Ligia Bxl 1

23.12.2010, 12:49

Rocsi 1

23.12.2010, 21:47

LUK 1

23.12.2010, 23:40

5

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Monti