Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300

de gaby_duceag in Torturi, 22 Ian 2012 | 2708 vizualizari

 

La multi ani, tata! Sa-l tina Dumnezeu sanatos sa aiba parte de intelegere, liniste si tot ce e mai bun.

 

INGREDIENTE

blat- diametrul aprox 20 cm dar a iesit prea inalt, l-am taiat in 3 iar dintr-o foaie am facut copiilor un tort mic :)))

  • 5 oua
  • o cana zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

crema

  • 500 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • un plic gelatina(12gr)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 300 visine fara samburi
  • 200 ml smantana

glazura

  • 50 gr unt
  • 120 gr ciocolata cu lapte

frisca pentru ornat - eu am pus si putin ness in ea :D suc de visine pentru insiropat

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma.

Galbenusurile le frecam cu uleiul.



Preincalzim cuptorul.



Le adaugam peste albusuri amestecand usor.

Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam.

Ungem o cratita sau o forma de tort(cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat.



Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min .(depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare).

Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.

Al meu a iesit prea inalt si am folosit doar doua parti, din cealalta facand un tort mic copiilor :P.



Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana , zaharul si vanilia.

Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.

Scoatem samburii visinelor.



Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur.Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam.



Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.



Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu untul.

Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema (ca in foto)

Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat.

Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

ela 1

26.01.2012, 08:15

cam greu doamna,cam greu ,acum pot sa ma intorc la somn linistita

diaconta 1

27.01.2012, 15:46

Gaby, la Premium la Tortul Roz,ai pus link de la tortul asta
mie-mi plac amandoua oricum

gaby_duceag 1

27.01.2012, 17:07

asa e
error ))
sarumana, raman datoare
cred ca stiu ce-ai prefera sa-ti dau))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake