Tort cu zmeura si budinca de casa

de FlaviaD in Torturi, 17 Aug 2013 | 1685 vizualizari

 

Tortul acesta racoritor a fost pregatit cu o alta ocazie speciala pentru mine, in urma cu cateva zile mi-am serbat ziua de nastere. Dupa multe zile de petrecere, iata si tortul :D

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat:
  • -3 albusuri
  • -3 linguri de faina neagra
  • -4 linguri de zahar brut
  • -cacao
  • -arahide crude
  • -praf de copt
  • -pentru crema:
  • -3 galbenusuri
  • -2 oua
  • -2 linguri de faina neagra
  • -600 ml lapte
  • -6 linguri de zahar brut
  • -750 g zmeura
  • -unt
  • -scortisoara
  • -esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si budinca de casa:

Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut doar din albusuri.


Am mixat albusurile a trei oua intai separat, apoi impreuna cu zaharul brut pana ce am obtinut consistenta de bezea. A fost momentul sa adug faina neagra – daca tot e blatul cu cacao, ar fi si pacat sa nu incercam macar sa facem prajituri mai sanatoase – apoi am adaugat praful de copt si arahide crude taiate marunt. Cand compozitia pentru blat a fost gata omogenizata, am pregatit o tava rotunda pentru torturi, cu fund detasabil, am uns-o cu putin ulei si am pregatit hartia de copt. Am avut nevoie sa tai un sablon in forma de cerc fiindca altfel nu s-ar fi asezat bine compozitia in tava si as fi riscat ruperea blatului la scos. Dupa ce am uns tava cu putin ulei si am asezat cercul de hartie de copt, am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mic. Am scos si am lasat blatul sa se raceasca in tava, am indepartat hartia de copt doar dupa ce s-a racit integral.


Intre timp am pregatit budinca de casa cu care urma sa umplu tortul meu cu zmeura. Pentru budinca am folosit cele trei galbenusuri care imi ramasesera de la blat la care am mai adaugat inca doua oua. Le-am mixat bine cu mixerul pana ce si-au dublat volumul, apoi am adaugat sapte linguri de zahar tot brut si am mixat pana ce s-a topit tot zaharul. In acest moment am adaugat doua linguri de faina neagra, esenta de vanilie si inca un ingredient care a dat budincii mele foarte multa savoare si anume scortisoara. Am adaugat laptele si am pus compozitia pe foc intr-o cratita incapatoare. Am amestecat cu o lingura pana ce s-a ingrosat. La final cand am oprit focul, am adaugat si doua cuburi de unt amestecand bine cu lingura pana ce totul s-a omogenizat si budinca a devenit pufoasa.


Am lasat budinca sa se raceasca si cand aceasta s-a racit, am dezlipit hartia de copt de pe blat care se racise si el si am inceput sa umplu tortul. Mentionez ca va fi nevoie ca dupa ce dezlipim hartia de copt sa reasezam blatul inapoi in tava, fara sa scoatem inelul detasabil. Pe blat am asezat jumatate din cantitatea de budinca, apoi a urmat un strat de zmeura. Iarasi a urmat un strat de budinca si deasupra am decorat cu cantitatea de zmeura care mai ramasese. Peste zmeura am imprastiat un praf de scortisoara.


Se da totul la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si sa se poata indeparta inelul detasabil, apoi se poate pastra la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:59

bun bun

FlaviaD 1

19.08.2013, 14:09

Multumesc, Miha!

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello cu zmeura