Tort Dana

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 2752 vizualizari

 

l-am denumit asa pt ca este un tort pe care l-am facut cu ce mi-a trecut prin cap

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  •  4 oua
  •  100 g zahar pudra
  •  100 g faina
  •  1 plic praf de copt
  •  1 lingura cacao
  • pentru umputura ( crema):
  •  3 pliculete gelatina
  •  250 g branza proaspata de vaci
  •  200 ml frisca lichida
  •  150 g zahar pudra
  •  100 ml lapte
  •  50 g fulgi nuca cocos
  •  1 banana
  • un kiwi
  •  ananas
  • pt decor:
  • 1 banana
  •  1 kiwi
  •  1 mandarina
  •  jeleu rosu sau alta culoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dana:

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min.


Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa.


Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

28.02.2010, 14:58

imi place ca folosesti multe fructe

elena1988 1

12.03.2011, 14:35

Cris2711 1

20.07.2011, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments