Tort de banane

de deea2686 in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 1037 vizualizari

 

O reteta simpla si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr banane decojite
  • 250ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 120 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 40 gr amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri zeama de lime
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 10 gr cacao
  • jumatate lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • coaja de la lime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de banane:

Crema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut se pune untul si se amesteca bine sa se topeasca.Bananele se zdrobesc,se uda cu zeama de lamiie si se amesteca in crema de lapte.


Foile: Ouale,zaharul(60 de grame),sarea,coaja de lime,zaharul vanilat se mixeaza bine la treapta mare a mixerului pina se tripleaza volumul.Faina,cacaoa si praful de copt (amestecate inainte)le incorporezi in compozitia de oua.Se imparte in 3 cantitati compozitia se coc 3 foi in tava de tort(diametrul 28 )7 minute la 200 grade.Le lasi la racit apoi le umpli cu crema(foaie crema foaie crema foaie).Deasupra poti pregati o glazura de ciocolata. Se lasa in forma de tort detasabila pina a 2 zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.11.2014, 20:34

mirela0911 1

11.11.2014, 12:04

bun

elucubratiiculinare 1

11.11.2014, 17:33

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu crema de branza