Tort de banane

de deea2686 in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 895 vizualizari

 

O reteta simpla si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr banane decojite
  • 250ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 120 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 40 gr amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri zeama de lime
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 10 gr cacao
  • jumatate lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • coaja de la lime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de banane:

Crema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut se pune untul si se amesteca bine sa se topeasca.Bananele se zdrobesc,se uda cu zeama de lamiie si se amesteca in crema de lapte.


Foile: Ouale,zaharul(60 de grame),sarea,coaja de lime,zaharul vanilat se mixeaza bine la treapta mare a mixerului pina se tripleaza volumul.Faina,cacaoa si praful de copt (amestecate inainte)le incorporezi in compozitia de oua.Se imparte in 3 cantitati compozitia se coc 3 foi in tava de tort(diametrul 28 )7 minute la 200 grade.Le lasi la racit apoi le umpli cu crema(foaie crema foaie crema foaie).Deasupra poti pregati o glazura de ciocolata. Se lasa in forma de tort detasabila pina a 2 zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.11.2014, 20:34

mirela0911 1

11.11.2014, 12:04

bun

elucubratiiculinare 1

11.11.2014, 17:33

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de portocale