Tort de biscuiti

de cristina1985 in Torturi, 5 Sep 2015 | 5567 vizualizari

 

Am scris 900 g biscuiti, desi au intrat mai putin.Important este ca biscuitii sa fie mari.Un tort a iesit cu 5 straturi, iar celalalt cu 4 straturi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 900 g biscuiti mari
  • Crema:
  • 1 budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 budinca ciocolata cu rom (nou aparuta)
  • 1/2 esenta rom
  • 2 pachete unt
  • 7 lg zahar
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 4 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Creme: Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos apa).Se amesteca cu telul, pana nu se mai vede untul.


Sirop: Se fierbe 300 ml apa cu zahar.Cand s-a topit zaharul, se inchide aragazul si se pune esenta de rom.



Vor iesi doua torturi.Se aseaza pe un platou sau farfurii patrate, biscuitii care se stropesc (fiecare, cu o lingura) cu siropul racit.Se vor inmuia biscuitii doar daca sunt foarte tari. Se pune un strat de biscuiti, care se insiropeaza,apoi se pune crema de vanilie, urmeaza alt strat de biscuiti, care vor fi insiropati, crema de ciocolata si se continua pana se termina crema. Puteti face tortul mai inalt. Eu am preferat sa fac doua torturi.Se pastreaza la frigider, acoperite cu folie.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 22:06

Rapid si super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao