Tort de biscuiti

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2016 | 7223 vizualizari

 

Ca sa nu aud vorbe ca nu am adus ni'ca la asa aniversare importanta! :)))) >:D<
Azi se implinesc 6 ani de cand va supar pe aici zi de zi (peste 2000 de zile) si totodata si 666 de retete. Suspecta potriveala! :))) >:D<
Reteta este inspirata de Ela 68. Visinile din compozitie fac toti banii.

 

INGREDIENTE

  • 600g biscuiti
  • 250g zahar
  • 350ml lapte
  • 250g margarina
  • 50g cacao
  • 200g miez de nuca
  • 400g dulceata de visine
  • 100g stafide
  • 150g rahat cu smochine (grecesc)
  • 150g rahat cu fistic (grecesc)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 250g smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.

Se lasa 15-20 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil (eu am pus intr-o tava dreptunghiulara) si se niveleaza frumos.

Se pune la rece pentru cel putin 4 ore.

Se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.

Nefiind pentru musafiri eu am ales sa ornez fiecare bucata portionata separat.

Neornat cu frisca tortul sta mai bine in frigider pentru zilele urmatoare.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna cu orice glazura pe baza de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

12.11.2016, 21:57

mihaelar63 1

13.11.2016, 22:30

mUlti ani impreuna Motanele !!!! Sa fii tot atat de ,, harnic '' Inspirat si motivat culinar . Sa fii sanatos ca restul mai vedem noi

MotanLaOale 1

13.11.2016, 23:56

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure