Tort de biscuiti

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2016 | 3178 vizualizari

 

Ca sa nu aud vorbe ca nu am adus ni'ca la asa aniversare importanta! :)))) >:D<
Azi se implinesc 6 ani de cand va supar pe aici zi de zi (peste 2000 de zile) si totodata si 666 de retete. Suspecta potriveala! :))) >:D<
Reteta este inspirata de Ela 68. Visinile din compozitie fac toti banii.

 

INGREDIENTE

  • 600g biscuiti
  • 250g zahar
  • 350ml lapte
  • 250g margarina
  • 50g cacao
  • 200g miez de nuca
  • 400g dulceata de visine
  • 100g stafide
  • 150g rahat cu smochine (grecesc)
  • 150g rahat cu fistic (grecesc)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 250g smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.


Biscuitii se maruntesc.


Stafidele se hidrateaza in apa calduta.


Rahatul se taie patratele potrivite.


Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.


Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.


Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.


Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.


Se lasa 15-20 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.


Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil (eu am pus intr-o tava dreptunghiulara) si se niveleaza frumos.


Se pune la rece pentru cel putin 4 ore.


Se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.


Nefiind pentru musafiri eu am ales sa ornez fiecare bucata portionata separat.


Neornat cu frisca tortul sta mai bine in frigider pentru zilele urmatoare.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu orice glazura pe baza de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

12.11.2016, 21:57

mihaelar63 1

13.11.2016, 22:30

mUlti ani impreuna Motanele !!!! Sa fii tot atat de ,, harnic '' Inspirat si motivat culinar . Sa fii sanatos ca restul mai vedem noi

MotanLaOale 1

13.11.2016, 23:56

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de cacao