Tort de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 17 Iul 2011 | 4108 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru mama mea, care pe 14 iulie a implinit 54 de ani. De sarbatorit am sarbatorit-o azi. La multi ani,mama! Sa fii sanatoasa si sa te avem prin preajma 100 de ani de-acum incolo! Te iubim mult mult de tot!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao neaga

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g cacao neagra
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 pliculete de ness
  • 500 g margarina Unirea sau Delma

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu miere
  • 300 ml apa
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • frisca lichide
  • fructe
  • cacao
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit .


Crema: se pun la foc foarte mic ouale intregi cu zaharul. Se amesteca continuu pana se dizolva complet, apoi se adauga cacaoa,nessul si lichiorul. Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte de pe foc. Acum se adauga margarin taiata in bucatele si se amesteca pana ce aceasta s-a dizolvat. Se da crema al rece, eventual la congelator ca sa capete consistenta si sa poata fi intinsa pe blat fara sa curga.


Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, cand s-a dizolvat complet se da deoparte si se adauga mierea , lichiorul si esenta. Se lasa la racit.


Asamblare: se taie blatul in doua (se poate si in trei straturi), se insiropeaza bine ambele blaturi , se pune trei sferturi de crema intre ele, iar cu restul se imbraca tortul. Se da la rece pana a doua zi, cand se poate orna cu frisca, fructe sau alt decor la alegere. Eu am ornat cu frisca, zmeura, pudra de cacao si putina ciocolata rasa.


E un tort delicios, insiropat, ciocolatos.....Pentru cunoscatori!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

18.07.2011, 07:24

f bun

madi_marin 1

18.07.2011, 09:53

fetele.....multumesc..... va pup si va imbratisez pe toate din partea ei......

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

ce frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu multa ciocolata