Tort de ciocolata

de madi_marin in Torturi, 17 Iul 2011 | 4814 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru mama mea, care pe 14 iulie a implinit 54 de ani. De sarbatorit am sarbatorit-o azi. La multi ani,mama! Sa fii sanatoasa si sa te avem prin preajma 100 de ani de-acum incolo! Te iubim mult mult de tot!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao neaga

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g cacao neagra
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 pliculete de ness
  • 500 g margarina Unirea sau Delma

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 4 linguri cu miere
  • 300 ml apa
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • frisca lichide
  • fructe
  • cacao
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit .


Crema: se pun la foc foarte mic ouale intregi cu zaharul. Se amesteca continuu pana se dizolva complet, apoi se adauga cacaoa,nessul si lichiorul. Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte de pe foc. Acum se adauga margarin taiata in bucatele si se amesteca pana ce aceasta s-a dizolvat. Se da crema al rece, eventual la congelator ca sa capete consistenta si sa poata fi intinsa pe blat fara sa curga.


Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, cand s-a dizolvat complet se da deoparte si se adauga mierea , lichiorul si esenta. Se lasa la racit.


Asamblare: se taie blatul in doua (se poate si in trei straturi), se insiropeaza bine ambele blaturi , se pune trei sferturi de crema intre ele, iar cu restul se imbraca tortul. Se da la rece pana a doua zi, cand se poate orna cu frisca, fructe sau alt decor la alegere. Eu am ornat cu frisca, zmeura, pudra de cacao si putina ciocolata rasa.


E un tort delicios, insiropat, ciocolatos.....Pentru cunoscatori!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

18.07.2011, 07:24

f bun

madi_marin 1

18.07.2011, 09:53

fetele.....multumesc..... va pup si va imbratisez pe toate din partea ei......

Corinuta 1

07.08.2011, 22:09

ce frumos e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir