Tort de ciocolata

de MonaMimi in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 2267 vizualizari

 

Pe 3 mai sotiorul meu a facut o anumita varsta si ne-am delectat cu un delicios tort de ciocolata,reteta imediat:d

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie

crema:

  • 300 ml frisca
  • 250 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom

sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa 4 lingurite ness
  • 1 plic zahar vanilat

glazura:

  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit 20-25 minute facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit.

Sirop:se pune zaharul cu apa si zaharul vanilat pe foc pana ajunge in punctul de fierbere,luam de pe foc adaugam nessul amestecam bine si lasam la racit

Crema:Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza fara a fierbe, 2/3 din crema se foloseste imediat pentru umplerea tortului, iar restul dam la frigider pentru ornare.

Asamblare:blatul racit se taie in doua parti,punem prima foaie in tava in care s-a copt blatul,insiropam cu siropul racit, adaugam crema, punem si a doua foaie, insiropam si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem din tava tortul prin rasturnare,crema ramasa pentru ornare o mixam bine imbracam tortul cu ea dam putin la frigider pana pregatim glazura asa:punem pe baie de aburi frisca si ciocolata bucatele, adaugam 2 stropi de ulei si lasam pe aburi pana se omogenizeaza bine Imbracam tortul cu glazura calduta si lasam la frigider 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata