Tort de ciocolata

de MonaMimi in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 848 vizualizari

 

Pe 3 mai sotiorul meu a facut o anumita varsta si ne-am delectat cu un delicios tort de ciocolata,reteta imediat:d

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie

crema:

  • 300 ml frisca
  • 250 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom

sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa 4 lingurite ness
  • 1 plic zahar vanilat

glazura:

  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit 20-25 minute facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit.


Sirop:se pune zaharul cu apa si zaharul vanilat pe foc pana ajunge in punctul de fierbere,luam de pe foc adaugam nessul amestecam bine si lasam la racit


Crema:Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza fara a fierbe, 2/3 din crema se foloseste imediat pentru umplerea tortului, iar restul dam la frigider pentru ornare.


Asamblare:blatul racit se taie in doua parti,punem prima foaie in tava in care s-a copt blatul,insiropam cu siropul racit, adaugam crema, punem si a doua foaie, insiropam si dam la frigider pana a doua zi.


Scoatem din tava tortul prin rasturnare,crema ramasa pentru ornare o mixam bine imbracam tortul cu ea dam putin la frigider pana pregatim glazura asa:punem pe baie de aburi frisca si ciocolata bucatele, adaugam 2 stropi de ulei si lasam pe aburi pana se omogenizeaza bine Imbracam tortul cu glazura calduta si lasam la frigider 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

08.05.2013, 08:29

mamaieelena 1

08.05.2013, 12:24

MonaMimi 1

08.05.2013, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)