Tort de ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Torturi, 30 Oct 2014 | 3625 vizualizari

 

Cum astazi am sarbatorit-o pe mama soacra nu putea trece evenimentul fara faimosul tort. A fost foarte incantata si desigur si-a felicitat nora !

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 4 linguri ulei
  • CREMA
  • 400 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata alba
  • un borcan 400 g piersici siropate
  • Pt ornat
  • 3 linguri lapte
  • 50 g ciocolata amara
  • banuti ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba:

BLATUL


Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare, peste care adaugam cate o lingura de zahar si amestecam pana cand albusurile devin tari si lucioase. ATENTIE: daca nu batem albusurile tari blatul nu va iesi pufos.


Separat galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei si le amestecam impreuna pt un minut, dupa care le adaugam peste albusurile batute spuma si amestecam cu mixerul viteza mica.


Cele 10 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si treptat se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos pana o terminam.


In tava de copt rotunda de 26 cm tapetata cu hartie si bordurile le-am uns cu unt si am rasturnat compozitia in tava si am dat la cuptor preincalzit pt 45 minute fix.


Intr-un vas punem pe foc frisca lichida si adaugam ciocolata si o lasam sa se topeasca incet dupa care o dam la rece peste noapte. Daca pregatiti tortul in ziua respectiva dati frisca la congelator pt 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte .


Odata copt blatul l-am lasat si pe el peste noapte deoarece a doua zi se taie perfect.


A doua zi am batut crema cu mixerul pana a devenit aerata si pufoasa si am inceput sa lucrez tortul.


Am lasat la scurs piersicile si apoi le-am taiat cubulete.


Am taiat tortul in 3 straturi.


Eu mereu pun dedesubt primul strat de tort de deasupra .


Cu inelul de la tava de copt imi asez pe platou prima felie de tort de deasupra o insiropez cu siropul de la piersici, adaug crema de ciocolata si jumatate din bucatelele de piersici si asa continui pana la ultimul strat.


Pe ultimul strat si bordurile le acopar cu crema de ciocolata alba .


Bordurile le ornez cu banuti de ciocolata .


Intr-un vas adaugam 3 linguri de lapte si adaug cele 50 g ciocolata si le las sa se topeasca.


Intr-o punga adaug ciocolata topita si ii fac o gaura in varf cu o scobitoare.


Pe tort incep sa fac o spirla din ce in ce mai mare.


Apoi cu un bat de frigaruie incep sa trasez linii din mijlocul spiralei spre exterior si invers, din exterior spre interior.


Se lasa la rece pana la data servirii.


 

TIPS-URI

1

La blat sa nu se deschida usa cuptorului in primele 25 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

31.10.2014, 21:55

Ce bunatate si frumos!

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:27

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture