Tort de ciocolata cu cafea

de Oana in Torturi, 18 Ian 2014 | 2405 vizualizari

 

Cu intarziere, iata si tortul pregatit pentru ziua lui Vlad, Mare parte din produse au fost oferite de Dr,Oetker, un cadou inspirat pentru Craciun. Cacao, decoratiuni inimioare, esente, pliculete cu creme, zahar vanilat, praf de copt si multe altele, impreuna cu o reteta de tort, toate au fost binevenite. Multumesc inca o data Dr.Oetker!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 80 gr cacao Dr.Oetker
  • 400 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu Dr.Oetker
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea proaspata fara cofeina
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de cafea Dr.Oetker
  • 450 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea Dr.Oetker
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • nuca de cocos verde
  • creioane cu glazura Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cafea:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.


Pentru blat, ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se amesteca cu un telul . Ingredientele lichide (si ouale) se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se incorporeaza putin cate putin din amestecul uscat, mixand la viteza mica.


Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se rastoarna amestecul pentru blat. Se coace la foc mediu 35 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate blatul pe un grilaj, se dezlipeste hartia de copt cu grija si se lasa blatul la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte si l-am lasat apoi in tava, invelit in folie alimentara, la rece in balcon.


Se prepara siropul de apa cu zahar, se lasa la racit si apoi se adauga esenta de cafea.


Se prepara crema de cafea conform instructiunilor de pe plic.


Asamblare si decorare tort:


Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala. Se insiropeaza cu grija fiecare foaie. Se imparte crema in doua, cu jumatate se unge prima foaie, se adauga a doua, iar cu restul de crema se imbraca tortul.


Vlad a vrut un teren de fotbal, asa ca am tapetat cu nuca de cocos verde si am decorat cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

minunat tort

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

La multi ani fericiti!

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)