Tort de ciocolata cu cafea

de Oana in Torturi, 18 Ian 2014 | 2186 vizualizari

 

Cu intarziere, iata si tortul pregatit pentru ziua lui Vlad, Mare parte din produse au fost oferite de Dr,Oetker, un cadou inspirat pentru Craciun. Cacao, decoratiuni inimioare, esente, pliculete cu creme, zahar vanilat, praf de copt si multe altele, impreuna cu o reteta de tort, toate au fost binevenite. Multumesc inca o data Dr.Oetker!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 80 gr cacao Dr.Oetker
  • 400 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu Dr.Oetker
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea proaspata fara cofeina
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de cafea Dr.Oetker
  • 450 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea Dr.Oetker
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • nuca de cocos verde
  • creioane cu glazura Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu cafea:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Pentru blat, ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se amesteca cu un telul . Ingredientele lichide (si ouale) se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se incorporeaza putin cate putin din amestecul uscat, mixand la viteza mica.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se rastoarna amestecul pentru blat. Se coace la foc mediu 35 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate blatul pe un grilaj, se dezlipeste hartia de copt cu grija si se lasa blatul la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte si l-am lasat apoi in tava, invelit in folie alimentara, la rece in balcon.

Se prepara siropul de apa cu zahar, se lasa la racit si apoi se adauga esenta de cafea.

Se prepara crema de cafea conform instructiunilor de pe plic.

Asamblare si decorare tort:

Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala. Se insiropeaza cu grija fiecare foaie. Se imparte crema in doua, cu jumatate se unge prima foaie, se adauga a doua, iar cu restul de crema se imbraca tortul.

Vlad a vrut un teren de fotbal, asa ca am tapetat cu nuca de cocos verde si am decorat cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu cafea-0
Tort de ciocolata cu cafea-1
Tort de ciocolata cu cafea-2
Tort de ciocolata cu cafea-3
Tort de ciocolata cu cafea-4

COMENTARII (18)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

minunat tort

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:15

La multi ani fericiti!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!