Tort de ciocolata - de post

de _Alina_ in Torturi, 16 Apr 2013 | 10767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g faina de grau
  • 150 ml lapte de cocos (semisolid)
  • 125 ml apa calda
  • 85 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 1 si 1/2 lg gem de prune
  • 2 lgt otet
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 450 ml frisca vegetala indulcita
  • 160 g ciocolata 55 % cacao
  • 1 lg cu varf cacao
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de afine rosii amestecat cu 50-80 ml apa plata
  • Decor:
  • 40 g ciocolata neagra (55 % cacao)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata - de post:

Crema 

1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare.

2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine si turnam totul in compozitia initiala.

3. Lasam vasul sa se raceasca complet, iar apoi il introducem la frigider pentru 4 h.

4. Scoatem vasul si batem crema cu mixerul pana cand se ingroasa, acoperim cu o folie si introducem in frigider pana in momentul utilizarii.

    Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praf de copt.

3. Intr-un alt vas amestecam ingredientele umede: laptele de cocos, uleiul cu otetul si cu zaharul.

4. Incorporam ingredientele umede in cele uscate si adaugam apa calda in doua transe.

5. La final punem gemul de prune si amestecam.

6. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 17 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 45 minute, pe raftul din mijloc. Testati cu o scobitoare, daca iese curata => blatul e copt. Lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem in 3 felii.
 

   Asamblare

1. Tapetam vasul in care am copt blatul cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam (lasam sa absoarba siropul 5 min), punem 6 lg cu varf de crema si trecem la urmatoarea felie de blat procedand la fel. Asezam ultima felie, insiropam, acoperim vasul cu folie alimentara si introducem in frigider macar 1 ora.

2. Scoatem din frigider, dam deoparte de pe blat folia alimentara, punem o farfurie cu fata in jos pe vas apoi rasturnam tortul pe ea si scoatem de tot folia alimentara.

3. Finisam tortul cu crema ramasa si cu ciocolata taiata fin.

  Nota!

Am folosit lapte de cocos din conserva - am dat deoparte partea solida si am folosit lichidul care a ramas amestecat cu 1 lg din laptele solid. 

Ciocolata neagra este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (32)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:22

Xandrinne 1

03.08.2020, 10:46

Cât de bine arată!

dantes 1

04.08.2020, 08:57

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort panza de paianjen