Tort de ciocolata si portocale

de Rux in Torturi, 26 Feb 2011 | 4308 vizualizari

 

Raw vegan....reteta inspirata de Ligia Pop pe care o admir la nesfarsit...si modificata putin dupa gustul meu( visam la tortul acesta si a iesit asa cum mi l-am imaginat) ...ce pot sa va mai spun .... e fantastic de bun...nici nu am cuvinte sa vi-l descriu...de milioane de ori iti multumesc Ligia!

Inspiratia mea:

http://ligiapop.com/2010/02/22/tort-raw-de-ciocolata-si-portocale/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr caju macinat
  • 200 gr migdale macinate
  • 150 gr samburi caise macinati
  • 2 linguri cacao( Bio)
  • 1 lingura cafea de cicoare
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • 3 linguri de miere
  • putina apa cat sa iasa un aluat mai grosut
  • Crema:
  • 250 gr caju
  • sucul si coaja de la 3 portocale
  • 3 linguri miere
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • Glazura:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 lingura unt de cocos
  • Decor:
  • 1 portocala
  • fulgi de migdale
  • Sos:
  • 1 cutiuta de afine( 200 gr)
  • 1 cutiuta de zmeura( 200 gr)
  • 1 plic vanilie
  • 2 linguri miere
  • putina apa sa-l subtiem  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si portocale:

Blatul

Punem la blender si macinam pe rand migdalele, caju si samburii de caise...apoi amestecam cu untul de cocos si uleiul de palmier, cacaoa, cafeaua, vanilia si apa. Luam platoul de tort punem cercul de la forma de tort cu peretii detasabili in mijloc si il umplem cu compozitia de blat. Dam la rece.

Crema:

Punem la blender toate ingredientele.Turnam peste blat si dam la congelator.

Facem sosul de ciocolata amestecand la blender( sau manual) toate ingredientele. Dam la rece sosul.

Preparam si sosul de fructe punand la blender fructele, mierea si vanilia. Adaugam si putina apa sa-l subtiem. Punem la frigider.

Cand crema este intarita sa putem lucra la decor, scoatem din frigider sosul de ciocolata mai amestecam energic sa il omogenizam si apoi il intindem cu spatula pe tort.

Decoram dupa dorinta si apoi servim cu sosul de fructe...e uimitor de bun si va servesc virtual cu o felie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si portocale-0
Tort de ciocolata si portocale-1
Tort de ciocolata si portocale-2
Tort de ciocolata si portocale-3
Tort de ciocolata si portocale-4
Tort de ciocolata si portocale-5
Tort de ciocolata si portocale-6
Tort de ciocolata si portocale-7
Tort de ciocolata si portocale-8
Tort de ciocolata si portocale-9

COMENTARII (45)

tanyapatap

tanyapatap 1

28.02.2011, 01:31

Rux

Rux 1

28.02.2011, 08:23

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:51

foarte delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!