Tort de ciocolata si portocale

de RuxyRux in Torturi, 26 Feb 2011 | 4860 vizualizari

 

Raw vegan....reteta inspirata de Ligia Pop pe care o admir la nesfarsit...si modificata putin dupa gustul meu( visam la tortul acesta si a iesit asa cum mi l-am imaginat) ...ce pot sa va mai spun .... e fantastic de bun...nici nu am cuvinte sa vi-l descriu...de milioane de ori iti multumesc Ligia!

Inspiratia mea:

http://ligiapop.com/2010/02/22/tort-raw-de-ciocolata-si-portocale/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr caju macinat
  • 200 gr migdale macinate
  • 150 gr samburi caise macinati
  • 2 linguri cacao( Bio)
  • 1 lingura cafea de cicoare
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • 3 linguri de miere
  • putina apa cat sa iasa un aluat mai grosut
  • Crema:
  • 250 gr caju
  • sucul si coaja de la 3 portocale
  • 3 linguri miere
  • 1 plic vanilie organica
  • 2 linguri unt de cocos
  • 1 lingura ulei palmier
  • Glazura:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 lingura unt de cocos
  • Decor:
  • 1 portocala
  • fulgi de migdale
  • Sos:
  • 1 cutiuta de afine( 200 gr)
  • 1 cutiuta de zmeura( 200 gr)
  • 1 plic vanilie
  • 2 linguri miere
  • putina apa sa-l subtiem  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si portocale:

Blatul


Punem la blender si macinam pe rand migdalele, caju si samburii de caise...apoi amestecam cu untul de cocos si uleiul de palmier, cacaoa, cafeaua, vanilia si apa. Luam platoul de tort punem cercul de la forma de tort cu peretii detasabili in mijloc si il umplem cu compozitia de blat. Dam la rece.


Crema:


Punem la blender toate ingredientele.Turnam peste blat si dam la congelator.


Facem sosul de ciocolata amestecand la blender( sau manual) toate ingredientele. Dam la rece sosul.


Preparam si sosul de fructe punand la blender fructele, mierea si vanilia. Adaugam si putina apa sa-l subtiem. Punem la frigider.


Cand crema este intarita sa putem lucra la decor, scoatem din frigider sosul de ciocolata mai amestecam energic sa il omogenizam si apoi il intindem cu spatula pe tort.


Decoram dupa dorinta si apoi servim cu sosul de fructe...e uimitor de bun si va servesc virtual cu o felie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

tanyapatap 1

28.02.2011, 01:31

RuxyRux 1

28.02.2011, 08:23

adry88 1

20.05.2011, 17:51

foarte delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata