Tort de clatite

de robert_badica in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 712 vizualizari

 

Of da, pentru concursul cu dragoste :)))
In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 55 g. unt topit
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 380 ml. lapte
  • 185 g. faina
  • Pentru frisca
  • 350 ml. frisca lichida indulcita
  • 30 ml. suc de sfecla
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, si lasam sa se incinga bine. Adaugam cate un polonic mic din compozitie, si prajim clatitele, cate 1-2 minute, pe fiecare parte. Dupa ce terminam compozitia, le lasam deoparte.


Frisca: O batem bine, la viteza maxima, adaugam sucul de sfecla sau daca aveti de rodie. Vom obtine o compozitie de un roz pal.


Asamblare: Pe un platou, asezam o clatita, apoi putina frisca, apoi iar o clatita, apoi frisca si tot asa pana terminam clatitele. Cu frisca ramasa, nivelam marginile si decoram tortul. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.03.2016, 18:53

Delicios!

Zamfira 1

08.03.2016, 08:04

laura_n 1

09.03.2016, 09:59

bravoo, Robert!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite