Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie

de sandytza in Torturi, 31 Iul 2009 | 12020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei Pentru crema
  • 1 budinca de migdale cu gust de ciocolata
  • 1 crema pentru prajituri de vanilie de la dr. oetker
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie:








Intr-un bol se pun toate ingredientele , inafara de praful de copt care se pune doar dupa ce se stinge cu o lingura de otet. Eu nu l-am stins pentru ca ce folosesc eu nu trebuie stins dar daca folositi unul normal stingeti-l. Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o pasta omogena un pic grosuta dar lichida.

Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei, se incalzeste bine si se ia cu un polonic mic din compozitia facuta si se pune in tigaie. Se ia tigaia, se inclina intr-o parte si cealalta pana ce compozitia s-a intins uniform pe toata tigaia.
Se pune inapoi pe foc, iar cu o lingurita se prelinge un pic de ulei pe margine tigaii ca sa nu se lipeasca clatita. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce pe cealalta.

Se ia din tigaie si se pune pe o farfurie.





Se prepara cremele dupa intrunctiunile de pe plicuri.


Budinca de migdale se pune intr-o cana, se adauga trei linguri zahar si patru linguri lapte. Restul de lapte pana la 500 ml se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga amestecul de praf de budinca cu zahar, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc. Se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa asa pana se bate crema de vanilie.

Intr-un bol se pun 250 ml lapte rece impreuna cu praful de crema pentru prajituri de la dr. oetker si 3 linguri zahar. Se bate cu mixerul pana se ingroasa.

Montare tort

Se pun pe patru farfurii patru clatite si se ung cu budinca de migdale. Peste fiecare clatita umpluta cu budinca se pune cate o alta clatita . Se lasa asa pana se raceste budinca , pentru ca nu se poate pune crema de vanilie peste clatitele calde.


Cand clatitele s-au racit se poate incepe montarea tortului . Se pune prima pereche de clatite umpluta cu budinca pe un platou. Peste clatita de deasupra se pune crema de vanilie .Se intinde uniform, peste care se pune a doua pereche de clatite umpluta cu budinca , peste care se pune iar crema de vanilie si tot asa pana se suprapun toate patru perechile de clatite.

Pe margini am ornat cu un pic de crema ce mi-a ramas de la umplut.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elena1988 1

05.03.2011, 11:13

deyutzky 1

05.03.2011, 11:24

buuuunnn

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:05

foarte reusit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu portocale