Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie

de sandytza in Torturi, 31 Iul 2009 | 13862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei Pentru crema
  • 1 budinca de migdale cu gust de ciocolata
  • 1 crema pentru prajituri de vanilie de la dr. oetker
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie:








Intr-un bol se pun toate ingredientele , inafara de praful de copt care se pune doar dupa ce se stinge cu o lingura de otet. Eu nu l-am stins pentru ca ce folosesc eu nu trebuie stins dar daca folositi unul normal stingeti-l. Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o pasta omogena un pic grosuta dar lichida.

Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei, se incalzeste bine si se ia cu un polonic mic din compozitia facuta si se pune in tigaie. Se ia tigaia, se inclina intr-o parte si cealalta pana ce compozitia s-a intins uniform pe toata tigaia.
Se pune inapoi pe foc, iar cu o lingurita se prelinge un pic de ulei pe margine tigaii ca sa nu se lipeasca clatita. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce pe cealalta.

Se ia din tigaie si se pune pe o farfurie.





Se prepara cremele dupa intrunctiunile de pe plicuri.


Budinca de migdale se pune intr-o cana, se adauga trei linguri zahar si patru linguri lapte. Restul de lapte pana la 500 ml se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga amestecul de praf de budinca cu zahar, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc. Se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa asa pana se bate crema de vanilie.

Intr-un bol se pun 250 ml lapte rece impreuna cu praful de crema pentru prajituri de la dr. oetker si 3 linguri zahar. Se bate cu mixerul pana se ingroasa.

Montare tort

Se pun pe patru farfurii patru clatite si se ung cu budinca de migdale. Peste fiecare clatita umpluta cu budinca se pune cate o alta clatita . Se lasa asa pana se raceste budinca , pentru ca nu se poate pune crema de vanilie peste clatitele calde.


Cand clatitele s-au racit se poate incepe montarea tortului . Se pune prima pereche de clatite umpluta cu budinca pe un platou. Peste clatita de deasupra se pune crema de vanilie .Se intinde uniform, peste care se pune a doua pereche de clatite umpluta cu budinca , peste care se pune iar crema de vanilie si tot asa pana se suprapun toate patru perechile de clatite.

Pe margini am ornat cu un pic de crema ce mi-a ramas de la umplut.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu budinca de migdale cu gust de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elena1988 1

05.03.2011, 11:13

deyutzky 1

05.03.2011, 11:24

buuuunnn

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:05

foarte reusit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Tort Imperial