Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 13 Feb 2013 | 3198 vizualizari

 

Maine sarbatorim Valentine's Day, asadar sa-l sarbatorim cum se cuvine si anul acesta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite colorant rosu ( Wilton )
  • 230 g unt
  • 600 g zahar
  • 400 ml lapte batut
  • 100 g lapte condensat ( optional )
  • zahar vanilat
  • sare
  • 2 linguri bircabonat de sodiu
  • otet
  • Pentru crema:
  • 500 g branza proaspata
  • 800 ml frisca
  • 230 zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti:

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se omogenizeaza compozitia si se adauga si amoniacul stins cu o lingura de otet. Se pune compozitia in 2 forme de inimioara ( sau in ce forma doriti ) si se da la cuptorul preincalzit cca 30 minute la foc mediu.

Intre timp se pregateste crema: Se mixeaza branza cu zaharul pudra. Separat se mixeaza frisca, dupa care se amesteca cu branza si se omogenizeaza, se da la rece 20-30 min.

Dupa ce s-au copt blaturile, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in 2. Se umple fiecare tort cu crema si se acopera cu fondant ( optional, pentru ca se poate orna si cu frisca ).




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti-0
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti-1
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti-2
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti-3

COMENTARII (30)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 07:31

Aletta

Aletta 1

13.04.2015, 10:21

Ce idee buna!

DeliciidelaM

DeliciidelaM 1

05.04.2016, 18:33

ce frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!