Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure

de Bya Ralu in Prajituri, 22 Ian 2013 | 6379 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • lapte,
  • 1 ou,
  • faina(cat cuprinde),
  • esenta de vanilie si rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri de ulei,
  • praf de sare

Pentru budinca:

  • 500 ml lapte,
  • 1 plic de praf de budinca,
  • 2-3 linguri zahar,
  • esenta vanilie

Pentru glazura de mure:

  • 1 bol de mure congelate,
  • 1 plic de zahar vanilat

Pentru decor:

  • frisca si dulceata de afine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure:

Pregatim compozitia de clatite,amestecam bine toate ingredientele si incepem sa facem clatitele.Se prejesc pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie,pe care o acoperim.Dupa ce am terminat cu clatitele,incepem sa pregatim budinca.

Praful se pune intr-un bol,cu zaharul,esenta de vanilie si 4 linguri de lapte,se amesteca bine,iar cu restul de lapte ramas il punem la fiert.Cand e gata luam laptele de pe foc si adaugam compozitia formata,se amesteca bine si se mai pune pe foc 1 minute,amestecand frecvent.

Murele se lasa de dimineata la decongelat si se acopera cu zaharul vanilat.Se paseaza bine cu o furculita,sau cu mixerul(cu ce doreste fiecare),depinde de consistenta lor,daca doriti o pasta sau sa mai fie si mure ingregi.

Luam fiecare clatita,o ungem cu budinca de vanilie(oprim 2-3 linguri pentru final),dupa care daca mai avem clatite le ungem cu dulceata de afine pana le terminam.Se unge deasupra si pe lateral cu budinca de vanilie.Se lasa la rece 30 minute,dupa care adaugam pasta de mure deasupra si ornam cu frisca si zeama de dulceata de afine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure