Tort de inghetata

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 4966 vizualizari

 

by bitza cu mici modificari ii multumesc

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

INGHETATA

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon
  • 100 g ciocolata
  • vanilie
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

BLAT

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua  si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.

INGHETATA

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza

Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.

Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.

Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.

Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.

Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.

Dupa o ora se scoate si se mixeaza.

 Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.

Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat  si se lasa peste noapte la congelator.

A 2-a  zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.

Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.

Eu am uns blatul si cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata