Tort de inghetata

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 2681 vizualizari

 

by bitza cu mici modificari ii multumesc

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

INGHETATA

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon
  • 100 g ciocolata
  • vanilie
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

BLAT


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.


INGHETATA


Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza


Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.


Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.


Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.


Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.


Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.


Dupa o ora se scoate si se mixeaza.


Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.


Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat si se lasa peste noapte la congelator.


A 2-a zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.


Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.


Eu am uns blatul si cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

29.07.2011, 17:02

multumesc

adry88 1

11.08.2011, 21:24

bun bun

Lau 1

12.08.2011, 13:04

ed

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Casata