Tort de inghetata

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 2427 vizualizari

 

by bitza cu mici modificari ii multumesc

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

INGHETATA

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon
  • 100 g ciocolata
  • vanilie
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

BLAT

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua  si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.

INGHETATA

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza

Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.

Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.

Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.

Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.

Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.

Dupa o ora se scoate si se mixeaza.

 Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.

Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat  si se lasa peste noapte la congelator.

A 2-a  zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.

Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.

Eu am uns blatul si cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de inghetata-0
Tort de inghetata-1
Tort de inghetata-2
Tort de inghetata-3

COMENTARII (15)

Lau

Lau 1

29.07.2011, 17:02

multumesc

adry88

adry88 1

11.08.2011, 21:24

bun bun

Lau

Lau 1

12.08.2011, 13:04

ed

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53